Share

Marea muzică a lumii își deschide aripile să cuprindă publicul contemporan

Orașul Iași devine gazda unui nou festival de muzică clasică și arte vizuale. Classix Festival va avea loc în perioada 16 – 22 februarie 2020, iar această primă ediție a manifestării, propune o serie de concerte cameral-sincretice și reunește o serie de tineri artiști cu cariere deja stabilite.

Classix oferă o atenție deosebită în promovarea valorilor umane autentice, astfel încât vom regăsi în programele concertelor un spectru foarte larg de lucrări.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

Temele concertelor sunt diverse și vor ilustra tradiții naționale, istoria orașului, promovarea diversității culturale, cât și a patrimoniului autohton la nivel național.

„ClassiX Festival redefinește experiența clasică de concert, unind la Iași cei 20 de artiști internaționali care ne vor prezenta povestea acestei prime ediții în 6 capitole muzicale diferite. De la Beethoven la Rahmaninov sau Enescu, ClassiX va fi un maraton emoțional, pe parcursul căruia vom asista la un veritabil summit diplomatic și cultural între 10 națiuni, dominat de o balanță interdisciplinară între business, artă și educație.”,menţionează Dragoș Andrei Cantea, directorul artistic al festivalului.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Festivalul va avea loc pe parcursul mai multor zile din luna februarie, în diferite locații din Iași, precum: Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Culturii, Casa Balș.

Artiștii care vor concerta pe scenele ieșene, sunt beneficiari ale unor prestigioase burse și distincții, colaboratori ale orchestrelor și filarmonicilor norvegiene, invitați în cadrul marilor concerte și festivaluri internaționale, vârfuri ale generației pe care o reprezintă. Pianistul sud-coreean Victor Lim, violoncelista Sandra Lied-Haga, cvartetul Selini reprezintă doar câteva dintre numele, care vor interpreta partituri ce poartă semnăturile lui Beethoven, Schubert, Schoenberg, Enescu.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ