In urma cu 2 saptamani pe pietonalul Stefan cel Mare si-a facut aparitia o constructie cel putin ciudată iar ieșenii nu au gustat acest gen de arta contemporana ironizând si criticând ideea năstrușnică a Primarului Mihai Chirica

Scandalul a escaladat cand s-a aflat cât a costat minunația, va reamintim astfel că opera de arta a celebrului artist german Clemens Behr a ușurat Primaria Municipiului Iași de 15,500 euro.

Cristina Baciu Cand nu stii ce sa faci cu vechiturile ramase dupa ce ai renovat casa….ce stim noi ce-i “arta”  a comentat ironic pe facebook o ieșeancă.

Creația de artă stradală a artistului german Clemens Behr, comandată de Primăria Iași și expusă temporar pe pietonalul Ștefan cel Mare a stârnit mai multe controverse în spațiul public. Deși monumentul este apreciat de Uniunea Artiștilor Plastici, unii cetățeni sunt revoltați de felul cum arată creația și o compară cu ”acoperiș căzut după furtună” sau un ”morman de fiare”

Citeste si   Liga Studenților din IAȘI face Apel către Guvern

Iar ca raspuns la criticile vehemente din partea cetățenilor Mihai Chirica, primarul Iașului, a declarat ca nici Picasso nu a fost înțeles.

Ați reușit sa vedeti OPERA de ARTĂ de pe Pietonalul Ștefan cel Mare? Iată cât a COSTAT și ce părere au ieșenii despre aceasta

„Opera de artă“ a fost achiziţionată de Primăria Iaşi în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei 2018, dar încă de la montarea pe pietonal a stârnit numeroase discuţii. Pornind de la semnificaţie, materiale folosite, preţul de achiziţie, toate aceste aspecte au fost discutate de cei care au văzut imagini sau au trecut pe lângă „instalaţia“ artistului german. Opera de arta va rămâne în patrimoniul municipiului Iași.

Citeste si   Primăria MIROSLOVEȘTI continuă seria INVESTIȚIILOR în localitate! Sunt vizate DRUMURILE și GAZELE naturale
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ