Share

Clinica de Arși de la Iași nu numai că a început activitatea, dar a și primit primii pacienți! Ieri, 7 pacienți cu arsuri, au fost transferați în noua clădire!

Activitatea a început la două săptămâni de la inaugurarea oficială, moment la care a participat și ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea.

Primii doi pacienți cu arsuri grave au ajuns de la secția improvizată de Chirurgie Plastică și Reparatorie, în noua Clinică de Arși. Tot în cursul zilei de ieri, au mai fost transferați și alți cinci pacienți, cu mai puține arsuri pe corp, dar care necesită în continuare tratament de specialitate.

Citeste si   CONFIGURAȚIA Consiliului Local IAȘI: ”caracatița” REZISTĂ

“Echipele medicale sunt alături de acești pacienți și fac tot posibilul să fie tratați corespunzător. Dacă apar pacienți noi, ceea ce nu ne dori, după intervenția de urgență a echipajelor SMURD/Ambulanță și acordarea primului ajutor, ei vor fi internați în spațiul nou creat, care îndeplinește condițiile epidemiologice pentru îngrijirea pacienților cu arsuri”- a declarat prof dr Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Citeste si   Focar de COVID-19 la Liceul Pedagogic „VASILE LUPU” din IAȘI! 8 ELEVI au fost depistați POZITIV!

Deși Clinica Marelui Ars a pornit activitatea, aceasta nu funcționează la capacitate maximă. În continuare este nevoie de peste 70 de asistenți și medici.

Clinica a fost cea mai așteptată unitate medicală pentru Iași

“Este mai generos și mai spațios față de cel pe care îl avem la Timișoara, dotările sunt identice, dar aici a fost provocarea mai mare, fiind vorba de o clădire istorică, ce a fost atât de frumos reabilitată într-o unitate pentru marii arși de care aveam nevoie“, a declarat Sorina Pintea, ministrul demis al Sănătății.

Citeste si   Primarul PEDOFIL din MOGOȘEȘTI-SIRET a obținut un nou mandat! 555 de VOTURI pentru DAMIAN BUTNARIU.

La acest moment, în clinică sunt 5 paturi pentru marii arși, 10 pentru cei care au arsuri pe o suprafață mai mică de 20% din corp și alte 5 locuri pentru terapie intensivă.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ