Copiii participă la ore suplimentare pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare

În fiecare sâmbătă la sediul Bisericii Eternitatea din Iași se adună 60 de copii din județul Iași care fac parte dintr-un club de meditații. Inițiativa îi aparține preotului Dan Damaschin împreună cu Asociația „Glasul Vieții”. Copiii primesc meditații la limba română, matematică și engleză de la dascăli voluntari, dar și de la studenți.

„Proiectul se derulează odată cu începerea școlii, în sepetembrie și ține tot anul. Dintre cei 60 de copii, în jur de 10 sunt din Crucea și le e greu tare cu transportul. Ei vin către noi să învețe, să se pregătească pentru examenele de final de an și să meargă mai departe către o educație de calitate și un viitor mai bun. Din păcate nu avem transportul necesar pentru aceștia. Cu restul copiilor ne-am descurcat până acum, dar mulți sunt împrăștiați prin tot județul.

Am mai avut o inițiativă când am încercat să închieriem un autobuz, dar nu a funcționat. Un microbuz nu pleacă doar cu cinci persoane, pe când noi avem nevoie să aducem cât mai multe persoane. Momentan încă suntem în căutare de voluntari” a declarat preotul Dan Damaschin.

Proiectul își propune să ajute elevi de mai multe vârste și de la cicluri diferite învățământ, gimanziu și respectiv liceu. De asemenea, se dorește și crearea unui centru care să își focalizeze activitatea pe partea de mentorat pentru elevi. Centrul va fi înființat la Biserica „Sfântu Gheorghe” din cimitirul „Eternitatea”. Momentan totul se află încă în faza de incipit. Voluntarii sunt așteptați în continuare, iar cei ce vor să contribuie în orice fel către copiii din program o pot face contactându-l direct pe preotul Dan Damaschin sau la Asociația „Glasul Vieții”.

LĂSAȚI UN MESAJ