Share

Hidrologii au emis, joi, o avertizare cod galben de inundatii pentru 22 de bazine hidrografice din intreaga tara, fiind vizate scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Avertizarea este valabila de joi, ora 14.00, pana vineri, ora 20.00. De asemenea, pana joi, la ora 24.00, judetul Maramures este sub cod portocaliu de inundatii.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, joi, o avertizare cod galben de inundatii pentru bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcӑu, Mures, Timis, Barzava, Caras, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Buzӑu, Suceava, Moldova, Bistrita,Trotus, Putna, Ramnicu Sarat si raurile din Dobrogea.

Fenomenele vizate sunt ”scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie”.

”Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare joi, in intervalul 18.00-24.00 pe unele rauri mici din judetele Harghita, Covasna, Sibiu, Brasov, Arges, Dambovita si Prahova”, precizeaza hidrologii.

Totodata, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru judetul Maramures, fenomenele extreme fiind asteptate cu precadere pe raurile mici din bazinele inferioare ale raurilor Iza, Ruscova si Vaser, pana joi, la ora 24.00, scrie News.ro

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ