Cod PORTOCALIU de NINSORI și VÂNT puternic în 19 județe. Ce drumuri au fost ÎNCHISE

0
Share

 Este avertizare cod portocaliu de nisori și vânt puternic în 19 judete

Ninsori și viscol în jumătate de țară. Este avertizare cod portocaliu de nisori și vânt puternic în 19 judete.

Din cauza viscolului două drumuri naționale au fost închise, sute de vehicule şi tiruri au rămas blocate pe Valea Oltului. 32.000 de familii, din 132 de localităţi din 13 judeţe nu au curent electric.

Zeci de tiruri au rămas blocate din cauza zăpezii pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea. Viscolul a creat probleme și în Defileul Jiului unde trei autotrenuri nu au mai putut înainta din cauza ninsorilor abundente.

Citeste si   Tribunalul IAȘI clasat pe locul 4 în ierarhia tribunalelor din ROMÂNIA având cel mai mare volum de ACTIVITATE în 2020

Drumul național 67C, între Novaci și Rânca, a fost închis din cauza căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic. Aceeași situație și pe DN 11C între Târgu Secuiesc și Bixad, unde mai mulți copaci au căzut pe carosabil blocând circulația.

Vremea face ravagii și în judeţul Prahova. Pe DN1 şi DN1A, în zona montană, ninge abundent şi s-a format un strat de zăpadă de câțiva centimetri, se circulă în condiţii de iarnă. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Mai multe persoane au fost salvate de pompieri din mașini, după ce s-au blocat în zona Bușteni, respectiv Cheia, din cauza furtunii de zăpadă. La Sinaia, pompierii au degajat un drum blocat de un copac care s-a prăbușit sub greutatea zăpezii.

În judeţul Alba, peste 1800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar 43 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Hunedoara, din cauza condiţiilor meteo din ultimele 24 de ore, mai multe localităţi au rămas fără curent electric.

Traficul este blocat în judeţul Caraş-Severin, pe DN 66A, în localitatea Cerna Sat, din cauza mai multor copaci căzuţi pe carosabil. De asemenea, au fost închise din pricina condiţiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop – Semenic, DJ 608A Telescaun – Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiş.

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

Ninge viscolit și în Bacău. Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită. Se acţionează în prezent cu 12 răspânditoare cu lamă şi două utilaje tip UNIMOG pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele în care mai apar probleme.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ