Share

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, o atenționare Cod galben de ger valabilă duminică seara și luni la nivelul întregii țări. În următoarele zile, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade. În plus, Capitala intră în decursul zilei de luni sub incidenţa unui COD PORTOCALIUL de ger.

Aproape întreaga țară întră sub Cod Portocaliu de ger până marți: Temparaturi de până la -29 de grade

În intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

Vremea se menţine geroasă până miercuri

Vremea se menţine geroasă până miercuri, cu ninsori izolate şi temperaturi minime de până la -26 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Luni, vremea va fi în continuare geroasă, atât dimineatţa cit si peste zi, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -16 și -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-est şi în sud-vest. Va mai ninge slab, local în jumătatea de nord a Moldovei, în Banat şi Oltenia şi numai izolat şi trecător în celelalte regiuni. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Banat şi Crişana, dar şi în zonele de munte şi pe litoral. Dimineata, izolat se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

MUNTE

Vremea va fi geroasă. La amiaza vor fi -15 grade la Paltinis, -17 la Predeal, Semenic si la Sinaia 1500, -12 la Arieseni (var) si -22 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea nordicã a Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse va ninge slab. Ninsori slabe izolate vor fi, în cursul zilei, şi în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, iar pe creste va avea unele intensificãri, viscolind şi spulberând zãpada.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice, ger dimineata, ger si ziua în Maramureş şi Transilvania. Mai cald in vest unde maximele sunt de -7 grade la Resita, Timişoara si Arad. Ninge izolat şi slab în Banat şi bate vântul Cimpia de Vest.

În sud, înnorările vor fi mai accentuate in Oltenia unde local ninge slab, in Muntenia sunt şi şanse de soare chiar dacă şi aici răzlet poate să ningă trecător. Si aici gerul persista si la amiaza, maxime intre -13 si -10 grade cu exceptia vestului Olteniei unde vor fi -8, -7 grade, la Drobeta Turnu Severin.

Şi în Dobrogea va fi ger, chiar si pe litoral unde deobicei era mai cald: -10 grade la amiaza la Constanta, -12 la Tulcea. Pe litoral, in plus, vintul va avea intensificari.

În Moldova în jumatatea de nord a regiunii, local va mai ninge slab. Ger si la amiaza, maxime intre -13 si -11 grade si frig accentuat de vintul care va mai avea unele intensificari.

VREMEA PE 2 ZILE

Marți, vremea va fi în continuare geroasă dimineaţa, iar local în centru, sud şi est, chiar si peste zi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 și -6 grade. Izolat va ninge slab în nord-est şi în extremitatea de sud a ţării. Spre seară norii se înmulţesc treptat în majoritatea regiunilor si se aşteaptă ninsori şi vânt în jumătatea de sud-est.

În capitală, tot ger, -18…-19 grade dimineata, spre-23 de grade în zona preorăşenească şi în jur de -10 grade la amiaza. Noaptea o să ningă şi o să bată vintul.

Miercuri deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -9 și 0 grade. Cerul va fi mai mult noros. Va continua să ningă în jumătatea de sud-est a ţării, iar în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi local în Muntenia, precum şi în Carpaţii de Curbură va fi viscol, rafalele de vânt urmând să depăşească 55…65 km/h. Pe litoral, la început, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie şi vor mai fi condiţii de polei. În restul zonelor, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ