Share

Școala reprezintă un mediu în care se dezvoltă fiecare comunitate de copii, de aceea, pentru fiecare oraș, este foarte important să existe centre multiple de învățare, în care elevii să se poată dezvolta armonios, nu doar la cursuri, ci și în aer liber. Toate aceste calități pot fi dobândite pe un teren de sport modern, unde activitatea sportivă să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

Colegiul „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu municipalitatea ieșeană, au demarat un proiect de reabilitare și modernizare a unui teren de sport deja existent. Proiectul face parte dintr-o investiție mai amplă în care se vor reamenaja 17 terenuri de sport de la diferite licee, școli și colegii din Iași.

Anul acesta au fost reabilitate 9 astfel de terenuri de sport, având o valoare totală de 4,1 milioane de lei. Terenul de la colegiul „Mihai Eminescu” are formă dreptunghiulară și a fost refăcut în proporție de 100%. De asemenea, este deservit și de o instalație nocturnă cu iluminat LED, cu porți, tribune și garduri de împrejmuire.

“Este vorba de terenul nostru de sport, care a fost amenajat pentru a fi utilizat de copii. S-au schimbat porțile, s-a instalat o nocturnă cu LED, e schimbata și suprafață de joc, adică s-au adus îmbunătățiri utile pentru elevi, cred că este un beneficiu pentru ei. La noi învață 1520 de copii, este o școală foarte mare. În total avem acum două terenuri, este vorba despre acesta și de încă unul mai mic de basket.“ a declarat directoarea Colegiului „Mihai Eminescu”, prof. Gabriela Săndulescu.

Înafara orelor de educație fizică, pe acest teren se pot organiza și diferite competiții sau activități sportive. Suprafața de joc este una sintetică, cu înălțimea firului de 40 de mm, fiind în proporție de 100% confecționat din polietilenă sau tartan.

Suprafața efectivă de joc, având în vedere că este în aer liber, este foarte versatilă, aici se poate realiza din gazon artificial și poate găzdui mai multe sporturi precum fotbal, volei, baschet, tenis. Terenul din gazon sintetic este foarte ușor de întreținut, poate fi schimbat rapid și fară costuri foarte mari.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ