Share

Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” este unul dintre cei 5 parteneri (alături de instituții din Germania, Spania, Bulgaria si Croația) în proiectul european ERASMUS+, coordonat de Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi din Turcia, cu titlul ” Îmbunătățirea competențelor CNC și CAD-CAM în concordanță cu necesitățile industriei la centrele de prelucrare verticală CNC”.

Proiectul este important întrucât urmărește să dezvolte o resursă de învățare online pentru formarea profesională în calificări deficitare, de operatori echipamente cu comandă numerică.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

În cadrul proiectului se va crea o platformă e-learning pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor dobândite online de operatorii în CNC-CAD-CAM

Aceasta va putea fi folosită ca resursă educațională importantă, atât în cadrul programelor de formare profesională inițială în școlile VET, cât și în programele de învățare pe tot parcursul vieții.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

În perioada 27-28 mai 2020, Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” Iași a organizat cea de-a treia întâlnire de lucru transnațională care s-a desfășurat online, pe ZOOM. În cadrul acestei activități s-au prezentat materialele de învățare elaborate care vor fi utilizate, modalitățile de evaluare și certificare a competențelor profesionale dobândite online, precum și termenele la care va fi funcțională platforma e-learning nou creată.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Rezultatele proiectului vor constitui un model de educație continuă care să răspundă nevoilor industriei, va asigura o actualizare a competențelor profesionale necesare domeniului  tehnic în continuă schimbare și retehnologizare și, nu în ultimul rând, va oferi elevilor școlilor VET, o resursă educațională substanțială pentru dobândirea competențelor profesionale în mediul online.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ