Share

3 elevi din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava, în urma efectuării testului, au primit în cursul zilei de marți (13.10. n.r.) confirmarea infectării cu Coronavirus.

Elevii infectați sunt din clase diferite și nu s-au infectat în incinta școlii. Aceștia aveau în familia lor persoane pozitive.

Totodată, în cadrul Colegiului s-a mai depistat o persoană pozitivă, aceasta fiind contabila șefă de la Colegiu care s-a infectat de la soțul ei, fiind și el pozitiv.

Citeste si   Primarul Ion LUNGU a anunțat că a SEMNAT procesul verbal de predare-primire a Păduricii Zamca și Parcului Șipote: „Începând de vineri suntem deja PROPRIETARII acestui parc”

Drept urmare, conducerea Colegiului Național Petru Rareș a solicitat DSP-ului trecerea în scenariul roșu, astfel încât copii vor continua cursurile fără să le afecteze pregătirea didactică.

„Ei sunt din clase diferite deci nu s-au infectat în incinta școlii”

La Colegiul Național Petru Rareș, colegiu care până acum a fost ferit de virusul Sars-Cov2 și din fericire pentru ei nu s-au aflat deloc în evidențele DSP cu vreun caz. Săptămâna aceasta a debutat cu prima persoană pozitivă, în persoana unei contabile din Colegiu.

Această doamnă s-a infectat deoarece și soțul ei era pozitiv, deci a fost o infectare comunitară. Dumneaei s-a izolat imediat la domiciliu însă în data de 13.10.2020, iar conducerea Colegiului Petru Rareș au informat reprezentanții DSP de apariția a 3 cazuri noi de infectare la 3 elevi din clase diferite și a unui cadru didactic.

Din anchetele epidemiologice care s-au efectuat în privința celor 3 copii, este vorba despre copii care aveau în familia lor, respectiv părinți, bunici, persoane pozitive. Ei sunt din clase diferite deci nu s-au infectat în incinta școlii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ