Share

 

Clubul Nuba, unul dintre cele mai scumpe locuri din stațiune, este ridicat pe terenul unde fiul lui Radu Mazăre a avut un beach-bar, iar investiţia, care aparţine oamenilor de afaceri Jean Sasu, Emilian Negulescu şi Alexandru Nanu, a fost de 2 milioane de euro. Conceptul Nuba înseamnă, însă, mai mult de atât. Există două restaurante de fițe și în nordul Capitalei, care au fost deschise de cei trei antreprenori în urma unor investiţii de 900.000 de euro: Nuba, restaurantul premium de pe strada Grigore Gafencu, care se transformă noaptea în club, Nuba Summervibes, terasa din zona Herăstrău, Nuba Café de pe Dorobanți, și, din 2018, și Nuba Beach Club din Mamaia. În plus, Nuba Beach Club este dotat cu un heliport, primul din stațiune, pentru a facilita accesul bogaților care aleg să se distreze aici. De numele acestui club sunt legate însă mai multe scandaluri.

Potrivit unei investigații Rise Project, terenul pe care ar fi fost construit Nuba din Mamaia a fost retrocedat ilegat. Jurnaliștii scriu că terenul aparține companiei Seaview Advertising care, în perioada 2006-2018, l-a avut printre asociați pe omul de afaceri Emilian (Elan) Schwartzenberg. Bucata de plajă a intrat, în urma retrocedării, în patrimoniul unei firme deținute de Valentin Gheorghe Ionescu, fostul coleg al lui Mazăre și apoi, prin tranzacții succesive, a ajuns în final la Seaview. Clubul NUBA este operat de o companie în care sunt implicați oameni din Dubai, dar și de cei 3 afaceriști români: Emilian Negulescu, Ștefan Alexandru Nanu și Jean Sasu.

Citeste si   Alina Gorghiu: ”PSD se preface că se luptă pentru majorarea alocațiilor. Este dovada că a ajuns la ipocrizia maximă. PNL a mărit deja alocațiile”

Alexandru Ştefan Nanu a fost între 2014-2015 consilier personal al directorului Agenţiei Naţionale pentru Turism şi vicepreşedinte TSD Prahova. În 2013, el a fost ales și vicepreședinte al filialei de tineret a PSD Prahova. Este fiul primarului din Cornu, judeţul Prahova, locul unde foştii premieri Adrian Năstase şi Victor Ponta au case de vacanţă. Cornel Nanu este unul dintre cei mai longevivi primari din România.

10 milioane de euro a fost cifra de afaceri a grupului Nuba în anul 2018, iar pe 1 mai, în prima zi de funcționare, încasările au fost de 1 milion de euro.

Loft este un alt club din Mamaia care are, de asemenea, un corespondent în București. Loft de de litoral și clubul Asylum, aflate gard în gard, au câțiva acționari în comun: Ion Biriș, Petru Berciu și Petre Dan Mălușel. Ion Biriș este și ginerele fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu. Contactat de RISE Project la finalul anului trecut, Ion Biriș a explicat că, în cazul Loft, la momentul în care a închiriat terenul, nu știa de vreo problemă de ordin legal și că apoi a aflat de acuzațiile procurorilor potrivit cărora terenul ar fi fost retrocedat ilegal.

Citeste si   Gelu Vișan, la Realitatea PLUS: „Vasile Dîncu are nu doar o agenda ascunsă cu Dacian Cioloș, ci și o colaborare foarte bună cu acesta”

Cele două cluburi de fițe n-au ieșit în evidență numai prin extravaganță și numele sonore invitate să cânte acolo, ci și pentru încălcarea tuturor regulilor în plină pandemie de coronavirus. S-a întâmplat de mai multe ori în această vară.

În iulie, Loft a primit o amendă de 10.000 de lei, după ce, la un concert susţinut de Puya, au asistat peste 500 de spectatori, contrar prevederilor legale referitoare la prevenirea răspândirii coronavirusului. Și clubul Nuba a fost arestat pentru aceleași nereguli.

Citeste si   Dan Bucura, la Realitatea PLUS: „Cum să ajungă un USR-ist la Consiliul Legislativ cu voturile PSD-ului?”

Nu de puține ori, de-a lungul anilor, polițiștii au prins diverși bărbați în timp ce încercau să vândă droguri de mare risc în incinta unor cluburi din Mamaia.

Citește și Rizea, acuzații fără precedent despre Ghiță: metoda prin care politicienii ajung să fie șantajați. Cine sunt milionarii care dețin cluburile de FIȚE

Să trecem, însă de pe litoral, în Capitală. Aici un alt restaurant, Diplomat, monument istoric, a ajuns să fie inchiriat, vreme de mai mulți ani, de o firmă controlată prin interpuși de Dragoș Dobrescu si Puiu Popoviciu. În urmă cu 14 ani, clădirea, alături de o suprafață de 19 hectare din Parcul Herastrau, au fost date de Ministerul Afacerilor Externe în folosință gratuită unui ONG – Clubul Diplomaților București. În 2012, ONG-ul a inchiriat restaurantul și terenul, pe o perioada de 8 ani, firmei Hotpoint Netwok, deținută pe rând de cei doi afaceriști, potrivit site-ului justitiecurată.ro. MAE ducea diplomați și invitați aici, însă achita notele de plată, așa cum reiese de pe site-ul de achiziții al ministerului. 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ