Share

La 4 ani de la prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova, atât oficialitățile cât și familiile încă îndurerate ale celor 4 eroi care și-au dat viața în misiune, au depus coroane la mormintele celor decedați.

Slujba de pomenire s-a desfășurat la cimitirul Sfinții „Petru și Pavel” din Iași, unde oamenii s-au adunat pentru a-i omagia pe cei căzuți la datorie. Atmosfera a fost una încărcată de tristețe, iar la eveniment au participat atât familiile și oficialitățile locale, cât și medicii și asistenții din cadrul SMURD Iași.

 “ Astăzi am comemorat pierderea celor plecați în misiune în data de 2 iunie 2016, în Republica Moldova: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, Comandorul Doru Gavril, căpitanul comandor Voicu Socae, de asemenea și elicopterul SMURD a survolat locul în care aceștia se odihnesc, în drumul lui către o intervenție din Republica Moldova.

Astăzi, în special, a fost o zi grea, am simțit lipsa acestora, însă îi salutăm în fiecare zi când ajungem la muncă,și îi purtăm în suflet. Cu atât mai greu ne este, în condițiile actuale în care ne luptăm cu noul Coronavirus. Am stat aici, cu familiile, frații, surorile, părinții celor căzuți, pentru că și aceștia fac parte din marea familie UPU Iași. Și la monumentul de la Haragîs a fost ținută o comemorare astăzi. Și de partea aceasta de Prut, în zona Moldovei, și de partea cealaltă, în Republica Moldova, pierderea acestor vieți a avut un impact major și este o tragedie ce s-a întâmplat acum 4 ani. “ Medic șef la Sp. Sf. Spiridon UPU-SMURD Iași.

În anul 2016, un elicopter SMURD s-a prăbușit în Raionul Cantemir, lângă satul Haragîs, din Republica Moldova. Aeronava, care a decolat de la Iași, se îndrepta spre Vulcănești, Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11:00. La 11:30 echipajul a preluat o femeie de 85 de ani, pe care a

Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

transportat-o la Chișinău. De acolo, în jurul orei 13:30, elicopterul a plecat spre Cahul pentru a salva viața unui bărbat în vârstă de 64 de ani, cu accident vascular cerebral.

Însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar cei care au avut nevoie de ajutor au fost chiar cei 4 români plecați în misiune. Tragedia s-a întâmplat în jurul orei 14:23, când s-a pierdut legătura radio cu elicopterul. 

Citeste si   ARTĂ murală la Serviciul de AMBULANȚĂ Județean IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ