Comisia Europeană critică dur, într-un document oficial, derapajele fiscale ale României şi cere autorităților să ia măsuri urgente pentru rectificarea lor

Oficialii europeni au indicat şi principalele probleme care afectează economia: legea pensiilor, OUG 114, proasta colectare a veniturilor şi proasta absorbţie a fondurilor europene, printre altele. 

În recomandările specifice de țară făcute publice miercuri, Comisia Europeană atrage atenția asupra efectelor nocive ale OUG 114 / 2018 şi, în general, ale stilului de a legifera netransparent, bazat pe ordonanţe de urgenţă, care a dus la instalarea unui sentiment de nesiguranţă în mediul de afaceri.

Citeste si   BILANȚUL persoanelor INFECTATE cu virusul COVID – 19 în România a ajuns la 18.594! 525 sunt din IAȘI

Comisia Europeană mai arată că noua lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa sustenabilității finanțelor publice, mai ales în condiţiile unei slabe colectări bugetare

Documentul atrage atenţia şi asupra faptului că România nu a luat nicio măsură după recomanndările făcute de Consiliu în decembrie anul trecut.

Printre recomandările făcute guvernului este şi cea de urgentare a investiţiilor spre sectoare precum transporturile, enegia cu emisii scăzute de dioxid de carbon, precum şi o mai mare transparenţă şi eficienţă a achiziţiilor publice.

Citeste si   Intervenție cu ELICOPTERUL în comuna ieșeană CIORTESTI! Bărbat GĂSIT în STOP CARDIORESPIRATOR

Ministerul Finanţelor are sarcina de a întocmi o listă a proiectelor de investiţii publice prioritare de peste 20 de milioane de euro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ