Share

Tranzacţie: Grupul austriac Wienerberger cumpără Brikston Iaşi pentru încă 11% din piaţa cărămizilor

Producătorul de cărămizi Wienerberger, parte a gru­pului austriac cu acelaşi nume, a achiziţionat concu­ren­tul Brikston (fosta Ceramica Iaşi), de la fondul de in­vestiţii ADM Capital care avea 98% din acţiuni. Prin aceas­tă achiziţie, Wienerberger câştigă cota de piaţă de 11% a Brikston, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

Wienerberger, care este lider în producţia de cărămizi, cu o cotă de piaţă de 28%, potrivit calculelor ZF, se detaşează prin această tranzacţie de principalul competitor, compania Soceram din Câmpina, controlată de antreprenorul român Mihai Anastasescu. Pe piaţă însă au intrat puternic şi Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj, care au 33% din Cemacon Cluj, locul trei în industrie.

Citeste si   BULETIN DE PRESĂ 25 septembrie 2020, ora 13.00

Wienerberger a avut anul trecut afaceri de 181,5 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de 2015, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul s-a situat la 13,8 milioane de lei.

Brikston, locul patru pe piaţă

Brikston a  avut afaceri de 73 milioane de lei, în creştere cu circa 7% faţă de anul anterior. Companiile active în producţia de cărămizi, cod CAEN 2332, au avut anul trecut o cifră de afaceri totală de 635 de milioane de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. ZF a calcu­lat cotele de piaţă pornind de la valoarea pieţei şi cifra de afaceri raportată de companii în 2016, informează ZFCorporate.

Citeste si   Două CADRE DIDACTICE au fost depistate POZITIV cu COVID-19!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ