Compania de stat ”Air Moldova” a fost privatizată de societatea cu răspundere limitată Civil Aviation Group

Compania Civil Aviation Group SRL este fondată de un grup de investitori între care cota cea mai mare este deținuta de compania cu renume internațional Blue Air.

Potrivit Agenției de Proprietății Publice, aceasta este una dintre cele mai importante companii de pe piața avia românească, care deține 30 de nave de tip Boeing și acoperă în prezent 80 destinații. Asociați ai Companiei Civil Aviation Group SRL sunt și două persoane fizice, cetățeni ai Republicii Moldova cu experiența în domeniul aviației de peste 20 de ani, coproprietar al Companiei aeriene AMS Airlines Air Charter (Georgia) și expert financiar, președinte al unei companii de consultanță din SUA.

Valoarea tranzacției de vânzare-cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, pe care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ