Share

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că începând cu data de 1 iunie se vor putea organiza din nou competiţii sportive, dar numai în aer liber

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi 28 mai Hotărârea nr. 26, care, potrivit premierului Ludovic Orban, este baza proiectului de modificare a HG privind instituirea stării de alertă, care cuprinde toate măsurile de relaxare care sunt propuse a fi introduse în Anexa 3 aferentă hotărârii de guvern.

Şeful statului a ținut să sublinieze  faptul că, în primă fază, competiţiile se vor desfăşura fără spectatori

Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi Ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Citeste si   VIDEO l Zeci de HECTARE de legume din județul IAȘI distruse de GRINDINĂ! Neculai FEODOT: ”Recoltele rămase pe CÂMP au fost complet DISTRUSE”

Se reiau antrenamentele în spații închise

Sportivii de performanță, care n-au avut voie să se antreneze până acum în spații închise, își pot relua pregătirea de la 1 iunie, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi Ministrului Sănătăţii.

mutare-neasteptata-a-presedintelui-klaus-iohannis:-a-atacat-la-ccr-legea-educatiei-initiata-de-psd”Deci sporturile vor fi posibile în aer liber, mai puţin sporturile de contact. Și competiţiile se vor desfăşura în această etapă fără spectatori”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României

 

”Se vor relua toate sporturile care sunt practicate afară, începând de la 1 iunie. În privința noastră și în privința sporturilor de sală și a celor de contact, de apropiere, eu recomand tutor cluburilor să începem o pregătire fizică serioasă afară. În momentul în care o să fie permis să se intre în sală, atunci cu toate măsurile de prevenție o să ne continuăm antrenamentul atât fizic cât și tehnic. Sperăm undeva în luna iulie să outem intra în săli.

Noi ne-am împins programul competițional cât am putut și la nivel europenși la nivel mondial ți la nivel național firește spre a doua jumătate a anului, începând cu sfârșitul lunii august, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, a declarat Nicolae Mărăndici, președinte Federația Română de Karate Tradițional.

Alte măsuri de relaxare privesc redeschiderea teraselor, mersul la plajă, reluarea transportul internaţional, rutier şi feroviar sau spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori. Totodată, deplasările în afara localității vor fi libere de la 1 iunie.

Citeste si   Patriarhul DANIEL: ”Comuniștii au INTERZIS închinarea la sfintele MOAȘTE! Peste câteva LUNI, REGIMUL a căzut”

Share

LĂSAȚI UN MESAJ