Share

Consiliul Judeţean Iaşi se implică pentru devierea Siretului

Apele Siretului au devenit o amenințare pentru gospodăriile din comuna Alexandru Ioan Cuza.

Maricel Popa, presedintele Consiliului Județean Iași împreună cu Marian Șerbescu, prefectul Județului s-au deplasat ieri la Al.I.Cuza pentru a identifica problemele cu care se confruntă comuna ca urmare a ploilor torențiale din ultimele zile.  

Aeștia au stabilit împreună cu autoritățile locale măsurile urgente pentru preîntâmpinarea unor calamități.

Râul Siret a erodat adânc malurile și a ajuns la doar câțiva metri de gospodării, existând riscul revarsării peste casele din zonă.

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

“Acolo trebuie intervenit de urgență și deviat cursul Siretului. Am dicutat deja cu autoritățile locale și cu domnul Prefect acest aspect și vom solicita sprijin de la Guvern. Avem în vedere construirea unui nou canal pentru albia râului astfel încât să îl îndepărtăm de gospodăriile oamenilor”, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean.

Conducerea Consiliului Județean va sprijini autoritățile locale pentru ca proiectul să primească finanțare din fondul de urgență al Guvernului.

“Voi merge împreună cu domnul primar al comunei Al. I. Cuza la Guvern pentru a susține proiectul de deviere a cursului Siretului și pentru a explica urgența cu care ne confruntăm la nivel local” a adăugat Maricel Popa.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ