Share

Comuna suceveana DĂRMĂNEȘTI este o comună în continuă dezvoltare. Situată în partea de est a județului Suceava, la o depărtare de 15 km de municipiul, comuna DĂRMĂNEȘTI reprezintă acasă pentru aproximativ 5.000 de persoane.

DĂRMĂNEȘTI este condusă de primarul Dan CHIDOVET, împreună cu Consiliul Local format din 15 membrii.

Dan CHIDOVET administrează comuna Dărmănești de 3 mandate, deci de 12 ani și tot de atunci până în prezent, acesta susține că a atras peste 10 milioane de euro din surse externe pentru diferite investiții în comună.

În cele 3 mandate, primarul CHIDOVET a realizat foarte multe proiecte ce vizau în principal modernizarea infrastructurii educaționale, rutiere și sporirea gradului de confort a cetățenilor.

Școlile comunei Dărmănești au o tradiție și istorie bogată, iar primarul a avut mereu grijă ca aceste clădiri să nu fie pierdute din patrimoniul local. Două din școlile care nu mai aveau elevi pentru a funcționa au fost transformate și au primit o altă utilitate în comună, astfel locuitorii dispun acum de spații unde să desfășoare diverse activități culturale, sportive etc.

Citeste si   Gheorghe FLUTUR a anunțat funcționarea PARCULUI INDUSTRIAL BUCOVINA I!:”Avem deja mai multe SOLICITĂRI pentru INVESTITORI care vor să vină să investească aici”

Dar mai multe despre proiectele ce au fost finalizate de către actualul primar, ne spune chiar el.

Sunt primar din 2008 și în aceste 3 mandate am absorbit, ca să nu exagerez, în jur de 10-15 milioane de euro pentru diferite investiții, drumuri, reabilitări de școli, clădiri și altele.

Începând cu anul 2016, am reabilitat prin Ministerul Dezvoltării un număr de 3 școli cu dotare, modernizare, reabilitare, extindere, grupuri sanitare, inclusiv mobilier cumpărat din fonduri proprii.

Am construit un drum prin GAL. Acum am în derulare un proiect realizat prin Fonduri Europene, un cămin în satul Dărmănești. Proiectul este finalizat cam în proporție de 70%. Investiția este în valoare de circa 300 de mii de euro, plus TVA.

La fel, în derulare este un proiect ce are în vedere construirea unei grădinițe noi în satul Măriței, investiție în valoare de 250 de mii de euro plus TVA. Proiectul este finalizat în proporție de 90%, sper ca până la începerea noului an școlar să dăm grădinița în folosință.

Am un proiect pentru care s-a finalizat licitația de execuție după 2 ani jumătate. Pe 13 iulie a avut loc licitația de execuție la un drum comunal care va fi pe o lungime de circa 6 km. Totodată se va construi și un pod care va deservi satelor Dărmănești și Călinești. Mai am un proiect de aducțiune cu apă și extindere rețea de canalizare, investiție în valoare de 350 de mii de euro, plus TVA. Pentru acest proiect s-a finalizat licitația de execuție, urmează să fie stabilit constructorul.

Mai avem un proiect la Ministerul Fondurilor Europene de circa 250 de miliarde de lei vechi pentru aducțiune de gaz în comuna Dărmănești și stație SRM pe o lungime de 100-110 km.

Tot legat de școli, am avut în total un număr de 6 școli, 4 funcționează și 2 școli nu mai au elevi. Acele școli care nu mai au elevi le-am preluat de la Ministerul Educației și Cercetării, le-am schimbat destinația, le-am reabilitat și le-am pus în funcție ca să deservească locuitorii din acea zonă, ca să desfășoare diverse activități.

Iar în rest, din fonduri proprii și din ce am mai primit de la Consiliul Județean, am mai construit alei pietonale, peisagistică, recent am terminat un al doilea mini teren de fotbal în statul Mariței, este un teren de fotbal multifuncțional, spații de joacă pentru copii și multe alte lucruri făcute cu gust și puse acolo unde trebuie.

În rest, îmi doresc ca localitatea Dărmănești să fie una dintre cele mai frumoase locuri din Bucovina, ca să nu spun din România.”

 

Citeste si   INCENDIU în localitatea DORNA CANDRENILOR! ISU Suceava trage un SEMNAL de ALARMĂ pentru cetățeni

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ