Primăria Comunei Holboca a achiziționat în data de 29.05.2019 servicii de proiectare pentru modernizarea de drumuri / strazi rurale, în lungime cuprinsă între 6 km si 7 km, achiziția include: Studiu geotehnic, Expertiza tehnica, Studiu de fezabilitate (SF)/ documentatie avizare lucrari (DALI), Documentatii tehnice pentru obtinerea avizalor.

De asemnea în acest moment se lucrează intens la reabilitarea gradiniței din satul Dancu, la reabilitarea căminului Cultural din comuna Holboca și la rețeaua de canalizare.

„Avem un drum la Valea Lungă pe care îl facem din resurse proprii  și care este dat prin SEAP pentru execuție.

Pe lânga acest drum, am mai reabilitat grădinița din satul Dancu și  Căminului Cultural din comuna Holboca. Iar procesele de modernizare și reabilitare nu se opresc aici.

Avem 20 de km de canalizare, iar asupra a 5 km din cei 20 se lucrează intens. Va fi amenajat un parc pentru comunitatea romă din Dancu. În afară de aceste proiecte, prin AFIR, vom mai construi o grădiniță pentru că avem un număr mare de copii în comună și am primit foarte multe solicitări.

 Construirea acestei grădinițe va atinge suma de 500 de mii de euro. Deja se lucrează la ea și va fi amplasată în Holboca

Această decizie de a construi o nouă grădiniță a fost luată în urma discuțiilor avute cu Consiliie de Administrație de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dancu și Școala Holboca. În școala din Holboca sunt aproximativ 650 de copii școlari și preșcolari, iar în Dancu în jur de 700 de școlari și preșcolari.

De asemnea am pregătit documentația pentru încă 12 km de asfalt. Aici intră și străzile și potecile mai mici. Și mai avem o alee pietonală care este paralelă cu drumul județean 249 Iași-Ungheni de care tot la fel, trebuie să se inițieze lucrările”, informează Gheorghe Ștefurac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ