Share

Comuna Lespezi este una dintre comunele în care proiectele europene au prins contur prin procesele de modernizare și reabilitare

În comuna Lespezi, prin fondurile europene acordate de Grupul de Acțiune Locală Siret-Moldova, se va moderniza piața agroalimentară. Această piață va facilita comercializarea produselor tradiționale ale comunei.

 „Este un proiect prin fonduri europene prin baza GAL, pe Grupul de Acțiune Locală Siret-Moldova. Se va moderniza piața agroalimentară, având platformă betonată, pavele, fosă septică  și grup sanitar. Cu alte cuvinte, piața va fi acoperită.  Zona din piața Obor de la Lespezi, unde cetățenii, mica comunitate lipovenească, își vor expune produsele lor tradiționale”, a informat primarul comunei, Ioan LAZĂR.

Citeste si   S-a stabilit data ALEGERILOR locale pe 27 septembrie! Parlamentarii IEȘENI au făcut declarații

Tot primarul comunei a precizat: E un spațiu de câteva sute  de metri pătrați care va fi amenajat  în interiorul Oborului, din Lespezi”.

Din seria obiectivelor se remarcă și construcția unei remizii de pompieri pe aceleași fonduri de acțiune locală Siret-Moldova. Aceasta va fi construită în curtea primăriei.

„A fost semnat contractul de proiectare și execuție, până în toamnă sperăm să ne ocupăm de construcția în sine”, a declarat Ioan LAZĂR, primarul comunei Lespezi.

Citeste si   Primăria GOLĂIEȘTI nu mai are PRIMAR! Sentinţa PENALĂ a rămas definitivă

Un alt proiect aflat în derulare vizează moderrnizarea curții școlii de la Heci unde 300 de școlari fecventează cursurile de zi.

„Această lucrare este începută, iar odată cu începerea anului școlar 2019-2020 va fi finalizată. Va fi pavată curtea și căile de acces. Toate școlile din comuna Lespezi au grupuri sanitare interioare. Cât despre cultură, avem 3 cămine culturale pe care le reabilităm din surse proprii”, a menționat Ioan LAZĂR.

Citeste si   ANTIBIOTICE a pătruns pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi MEDICAMENTE asociate Covid-19

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ