Share

Comuna Mircești a luat măsuri de combatere a pandemiei, precum și de prevenire a apariției unor noi cazuri, achiziționând echipamente și începând distribuirea acestora pentru populație

Comuna are un procent însemnat de cetățeni aflați în Diaspora, foarte puțini alegând să revină în comuna de reședință.

Primăria Comunei Mirceşti a achiziționat o serie de materiale necesare protejării împotriva Pandemiei de Coronavirus, din fondurile publice, prin decizia Consiliului Local. Pachetele conțin 2 măști, 2 perechi de mănuși, alcool medicinal precum și câteva exemplare din declarațiile pe proprie răspundere. De această măsură vor beneficia 1100 familii.

Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Am considerat necesar să îmi apăr cetățenii contra pandemiei de Coronavirus. 1100 de familii vor beneficia de aceste echipamente. Am achiziționat aceste echipamente din bugetul local, ca urmare a ultimei hotărâri a Consiliului Local. Le recomand concetățenilor mei să le folosească cu încredere și să dea Dumnezeu să fie feriți de pericolul infectării și să trecem peste toate greutățile care ne apasă. Am avut persoane izolate în comunitate, care s-au întors din străinătate și s-au izolat la domiciuliul lor, respectând procedurile legale. În comuna Mircești, aproximativ 40 % dintre cetățenii comunei sunt plecați la muncă în străinătate. Aproximativ 5 % dintre ei au revenit acasă, restul, rămânând în locurile unde muncesc” a declarat Primarul Comunei Mircești,  Petre Antăluță.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Prin această campanie, Primăria Comunei Mirceşti a venit în sprijinul cetățenilor prin măsuri active de protecție împotriva pandemiei de COVID-19, precum şi de prevenire a infectării populației.

Comuna Mircești este printre comunele ieșene cu un număr foarte mare de cetățeni care muncesc în afara granițelor. Numărul celor întorși a fost destul de mic, iar cetățenii au înțeles să respecte măsurile legale de izolare.

Citeste si   Mall-urile au lansat OFERTELE PROMOȚIONALE de Sărbători: Spaţiile comerciale sunt SIGURE din punct de vedere al MĂSURILOR de prevenție COVID-19

Până în prezent, nu au existat cazuri de infectare cu noul Covid-19, în comuna Mircești.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ