Share

În plină pandemie, cel care ar fi trebuit să răspundă pandemiei de COVID -19, la nivelul comunei MOȚCA, și-a luat CONCEDIU

În plină pandemie de COVID -19, și de creștere a numărului celor infectați cu noul coronavirus, în comuna Moțca, primarul comunei, Hobincă SERIOJA și-a lua concediu. 

În calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, acesta ar fi trebuit să demareze anumite măsuri de împiedicare a răspândirii infecției cu COVID -19, și să împiedice astfel un posibil focar, chiar în comuna Moțca însă a preferat ca de pe data de 20 mai 2020 să se relaxeze.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Locuitorii comunei refuză să se testeze deși autoritățile competente au încercat să facă acest lucru de mai multe ori

În comunitatea de rromi din comuna Moțca s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare cu COVID -19 și 2 persoane au decedat din cauza acestui virus. Chiar și așa, deși autoritățile competente le-au recomandat testarea, mulți localnici au refuzat să facă asta.

”Oamenii din localitate refuză testarea”

”Au venit cei de la DSP și au identificat pozitiv mai multe persoane, sunt mulți săteni care nu vor să se testeze, nu vor să se interneze. S-a apelat și la poliție și la domnul primar dar el a spus că este în concediu. Eu m-am autoizolat la domiciliu din proprie inițiativă împreună cu familia.

Primarul ar trebui să fie primul care să ia măsuri, bănuiesc că în locul lui viceprimarul se va ocupa de situație. La noi în Moțca avem cu certitudine trei cazuri de deces de coronavirus, o persoană internată în spital și alte cinci care nu doresc să meargă la spital”, a declarat un localnic.

Comuna Moțca ar putea intra în carantină

Surse din interior  spun că cel mai sigur se va lua măsura carantinării localității în condițiile în care oamenii din comună s-au opus investigării biologice şi izolării la domiciliu.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În condițiile în care oamenii refuză testarea pentru depistarea infectării cu noul coronavirus numărul cazurilor de infectare ar putea crește, la nivelul întregii comune.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ