Share

Primăria comunei Scobinți a decis înființarea unui centru de zi pentru persoanele vârstnice de pe raza localității. Proiectul constă în îmbunătățirea calității vieții și facilitarea de servicii sociale de care au foarte mare nevoie aceste persoane.

Investiția vine în sprijinul populației care are acces limitat la modalitățile convenționale de trai. Proiectul prevede inclusiv dotarea cu utilitățile necesare centrului astfel încât gradul de confort să se ridice la cele mai întalte standarde.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Cel mai probabil proiectul va fi gata anul viitor, când aproximativ 25 de persoane se vor putea bucura de facilitățile și de serviciile pe care le va pune la dispoziție centrul.

„La solicitarea mai multor cetățeni, în special de vârstă a treia, am inițiat un proiect pentru a realiza un centru de zi pentru aceste persoane în vârstă. Se va construi un centru de zi cu posibilități de extindere. Practic îl facem un centru social de zi pentru persoanele în vârstă, cu posibilitatea de a rămâne și peste noapte, atunci când situația o va impune.

Noi am obținut finanțarea prin Grupul de Acțiune Locală Belcești – Focuri și s-a trecut proiectarea și execuția. Contribuția noastră este mai însemnată față de contribuția fondurilor europene.

Sperăm ca în maxim un an de zile să îl dam în folosință și să îl predăm vârstinicilor care să se bucure de aceste servicii foarte necesare lor. Centrul este proiectat pentru 25 de persoane, cu posibilități de extindere, dacă situația o va cere“, a declarant primarul Comunei Scobinți, Gheorghe Hrițcu.

Valoarea estimată totală a proiectului este de 1.120.047,69 lei, fară TVA.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ