Share

Primăria Comunei Tătăruși, în parteneriat cu unitățile de învățământ din localități, au încheiat un parteneriat cu scopul sprijinirii elevilor. În acest sens, au fost achiziționate 470 de tablete pentru a facilita accesul la învățământul online.

Finanțarea este extrem de necesară în condițiile în care, conform Eurostat, Romania avea în 2019 38,1% dintre copii în pragul sărăciei sau excluziunii sociale. Tot în același an, țara noastră se afla pe ultimul loc din Europa privind cheltuielile pentru educație.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Contactat de către reporterii ziarului Buna Dimineața Iași, primarul din Tătăruși, Costel Iosub se arăta foarte interesat și preocupat de situația învățământului de pe raza comunei și ne vorbește despre proiectul „Achiziție servicii de trafic de date, cu tablete incluse, pentru facilitarea accesului la învățământul la distanță pentru copiii din comuna Tatarusi, județul Iași”:

„Copiii comunei Tătăruți se bucură de aceste tablete deja de câteva săptămâni. Noi am achiziționat 470 de tablete pentru toți elevii și cadrele didactice din comună, pentru toate școlile de pe raza localităților. Noi le plătim și abonament, deci au totul gratuit cu internet nelimitat. Tabletele sunt marca Huawei P5, foarte performante, avem contractul pentru 24 de luni cu posibilitate de prelungire.

 Noi am făcut acest lucru pentru că investim în educație, în viitor și în copii și tineri. Mai mult decât atât, anul acesta aniversăm 155 de ani de învățământ tătărușean și ne doream, mai ales că a fost și această perioadă de pandemie, să digitalizăm învățământul.

Acest proiect l-am realizat cu finanțare din bugetul local. Putem spune că prima slăbiciune a noastră este învățământul. Vreau să vă spun că anul acesta se modernizează ultima locație de pe raza comunei unde școala avea toaleta în curte. Am vrut practic să eliminam discrepanța dintre sat și oraș“, a declarat primarul comunei Tătăruși Costel Iosub.

Valoarea contractului este de 440.371,2 lei, banii venind din bugetul local.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ