Share

Comuna UNGHENI și GOLĂIEȘTI se vor asocia în vederea realizării unui proiect ce are în vedere înființarea rețelei de distribuție agazelor naturale. Proiectul va fi finanțat prin fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Una dintre axele prioritare ale programului se referă la sistemele inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale. Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport al gazelor naturale cu alte sate vecine.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Una dintre prevederile contractului stipulează faptul că orice cetățean se va putea racorda la gaz gratis, toate cheltuielile se vor realiza din bugetul alocat contractului.

„Prin POIM, comuna Ungheni, în asociere cu comuna Golăiești va depune proiectul privind înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comunele Ungheni și Golăiești din județul Iași. Pe teritoriul comunei noastre lungimea rețelei de gaze va avea 36,6 km. După depunerea proiectului va urma o perioadă de verificare, după care semnarea contractului de finanțare, scoaterea la licitație privind execuția lucrării și implementarea lui. Proiectul prezintă un interes deosebit pentru cetățenii din comuna Ungheni.

Am constatat faptul că în anexa la documentația pe care o depunem pe POIM, vor fi și angajamentele privind racordarea familiilor din comuna la rețea. A fost un interes deosebit în ultimele zile pentru că într-o săptămână am reușit să adunăm 500 de semnături de la 500 de familii. Nu este mult deoarece pentru a avea un punctaj mai ridicat ne sunt necesare cel puțin 2000 de semnături, adică cate 1000 din fiecare comună. Prin această asociere vom fi punctați mai bine “, a declarat primarul comunei Ungheni, Iulian MARCU.

Acordul de asociere a fost semnat la data de 23.07.2020 între comunele Ungheni și Golăiești, iar lucrările vor începe imediat după semnarea contractului cu firma câștigătoare.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ