Share

Bucureşti/Piteşti. 20 septembrie 2018. În perioada 15-20 septembrie a avut loc ediţia a VII-a a Şcolii de Vară Fenomenul Piteşti, organizată de Memorialul Închisoarea Pitești şi Centrul de Studii în Istorie Contemporană, parteneri ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Pe parcursul celor cinci zile, cei 15 participanţi s-au bucurat de evenimente pline de semnificaţie: seminarii ale unor personalităţi cunoscute ale scenei culturale și vieții publice, ateliere, dezbateri, proiecţii de filme documentare sau artistice pe teme specifice, vizite de documentare la Memorialul Închisoarea Piteşti și la Închisoarea Jilava – Fortul 13, o slujbă de pomenire a celor decedaţi în temniţă, care a avut loc chiar în epicentrul violențelor din penitenciarul Pitești – Camera 4 Spital, astăzi devenită paraclis, și evenimente publice. În același timp, participanţii s-au bucurat de un dialog deschis cu foști deținuți politic.

Citeste si   Elevii de 10 din IAȘI au fost PREMIAȚI! Elena CALISTRU, director Colegiul Național: ”Este o RECUNOAȘTERE a muncii depuse de COPII”

Școala de Vară Fenomenul Pitești a început cu un exercițiu care a urmărit transpunerea participanţilor în situația unui deținut politic, dar și în cea a unui gardian, astfel încât să înțeleagă la un nivel mai profund reacțiile și trăirile acestora.

Memorialul Închisoarea Piteşti poate fi vizitat prin programare la numărul de telefon: 0774 651 257 sau prin email: contact@inchisoareapitesti. Vizitele se fac prin tur ghidat și nu presupun taxe de intrare.

Citeste si   Începe ADMITEREA fără TAXĂ la facultățile din cadrul USAMV IAȘI

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la la telefon +40 21 316 7565 sau la e-mail office@iiccmer.ro


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ