Share

Centrul Cultural German Iasi împreună cu Asociația Compania FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală și The Trumpets, invită publicul ieșean la o seară în care jazz-ul este „vedeta” principală.

Jazzul se confundă cu evoluţia stilurilor în decursul anilor, care formează o legătură puternică între ritmuri bogate, improvizații prețioase și diversitate stilistică.

PULSAR TRIO este unul dintre cele mai apreciate trio-uri din jazz-ul german contemporan, cu o activitate intensă pe scena internațională de jazz.

Matyas Wolter – sitar/bass-sitar, Beate Wein – pian, Aaron Christ – tobe formează o relaţia incredibilă dintre instrumente, fapt ce a determinat critica de specialitate să considere că PULSAR TRIO este grupul prin care celebrul Ravi Shankar introduce sitarul în jazz-ul european.

Invitații speciali ai concertului din 16 noiembrie 2017, marca Iasi Jazz Nights, sunt Matyas Wolter la sitar/bass-sitar, Beate Wein la pian, Aaron Christ la tobe, cu alte cuvinte formația PULSAR TRIO, binecunoscută scenei internaționale de aproape 10 ani.

Pulsar Trio se distinge de trupele obișnuite de jazz, în primul rând prin componenta lor instrumentală unică, mai puțin obișnuită pentru acest stil muzical”, a declarat pentru redacția ziarului „BunăDimineațaIași”, Mădălina Spinaru, referent programe culturale de la Centrul Cultural German Iași.

Cu ajutorul pianului, percuției și sitarului, cei trei muzicieni creează o constelație de sunete fascinantă, în care doua instrumente care aparțin a două culturi diferite și par la prima vedere atât de contrastante: pianul și sitar-ul, creează o legătură perfect naturală și impresionantă și se contopesc într-o armonie deplină.

Citeste si   Florin VORNICU: ”BĂLAN a avut grija să-și ocupe POSTUL de la PSD cu un om de-a lui, CÂINE CREDINCIOS,care îi lustruiește pantofii STĂPÂNULUI”

Trio-ul reușește astfel să creeze o fuziune sonoră revigorantă, unică în peisajul muzical și care inevitabil îți rămâne în minte pentru mult timp, a mai adăugat Mădălina Spinaru, referent programe culturale de la Centrul Cultural German Iași.

Alături de partenerii noștri Asociația Compania FaPt-Fabrica de Artă și Producție Teatrală și The Trumpets propunem publicului o seară specială, cu acorduri muzicale unice și armonioase de jazz, potrivite pentru o seară perfectă de joi, mai completează Mădălina Spinaru.

 

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ