Share

De când a început perioada de admitere, la UMF Iaşi e coadă în fiecare dimineaţă,  în total, anul acesta UMF Iaşi a scos la concurs 725 de locuri bugetate, la cele opt specializări, dar şi 597 de locuri la taxă

Starea sistemului de sănătate din România nu îi pune pe gânduri pe viitorii medici. Atraşi de salarii, de posibilitatea de a-şi găsi oricând un loc de muncă în străinătate, la facultăţile de medicină au fost cozi zilnic.  La Iași, în primele zile de înscrieri, s-a ajuns la o concurență de 3 candidați pe un loc la medicină generală  și de 6 candidați pe un loc la asistență generală. Cei care au vrut să îşi depună dosarele au trebuit să aştepte la rând chiar şi câteva ore

Citeste si   Lituania a interzis complet intrarea în țară a cetățenilor români

De când a început perioada de admitere, la UMF Iaşi a fost coadă în fiecare dimineaţă,  în total, anul acesta UMF Iaşi a scos la concurs 725 de locuri bugetate, la cele opt specializări, dar şi 597 de locuri la taxă.

Şase ani de medicină pot fi o provocare, însă nu şi pentru tinerii din Iaşi. Problemele sistemului sanitar nu îi sperie, ei speră că până își vor finalize studiile, sistemul de sănătate din România să evolueze, iar tinerii medici să poată avea ocazia și dorința să profeseze în țara natală.

Citeste si   Fetiță dispărută la scăldat, căutată de scafandrii din Hunedoara

Rectorul UMF Iaşi, domnul  profesor universitar, doctor Viorel SCRIPCARIU  susţine că numărul în creştere al celor care aleg să dea la Medicină nu este o surpriză. Mulți candidați consideră că meseria pe care și-au ales-o este una nobilă, aceștia au încredere în calitatea oferită de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași și își doresc  să rămână în țară.

Pe data de 25 iulie s-a finalizat concursul de admitere, locurile bugetate s-au ocupat de rapid și în acest an.

Numărul locurilor libere va fi aflat în momentul în care se vor încheia confirmările, pe data de 9 august. Medicina și asistența medicală generală au avut cel mai mare succes, concurența a fost cea mai mare. La asistență medicală generală au fost aproape 7 candidați pe loc, iar la medicină au fost 3,7. Chiar și în astfel de condiții, în care examenul de admitere a fost mult mai dificil, mediile candidaților au fost la fel de mari ca în anii precedenți, ceea ce ne permite să-i alegem pe cei mai buni dintre cei mai buni.”, a declarat Ivona BURDUȘA, purtătorul de cuvânt al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași.

Citeste si   Raluca Turcan - Ce se întâmplă cu școala din toamnă: "Predarea online trebuie să devină o obișnuință "

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ