Share

Inițial, juriul format din Radu Vancu, Claudiu Komartin, Bogdan Crețu, Ioana Vintilă, Nina Corcinschi, Adriana Stan și Gelu Vlasin (coordonatorul concursului) a ales câte șapte finaliști din cei peste o sută de concurenți pentru fiecare secțiune: proză și poezie, iar patru sunt elevi ai Colegiului Național Iași, membri ai Clubului Alecart.

La proză, Ioana Tătărușanu a obținut Premiul I, iar Horia-David Munteanu, Mențiune; la poezie, Anastasia Fuioagă – Premiul al II-lea și Alina Vițel – Premiul al III-lea.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Ioana Tătărușanu este proaspăt absolventă, a fost redactor-șef Alecart, a obținut premii la concursuri de creație literară, a publicat poezie, proză scurtă, recenzii de carte și a fost invitată în 2019 să citească la Festivalul Intenațional „Poets in Transylvania” de la Sibiu și la Clubul de lectură Institutul Blecher. „Prin inteligența, luciditatea și exigența sa expresivă, Ioana este una dintre cele mai mari promisiuni literare dintre cei născuți după 2000.” – afirma Claudiu Komartin.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

Horia-David Munteanu este elev în clasa a IX-a, a obținut anul trecut Premiul I, cu punctaj maxim, la faza națională a Concursului „Tinere Condeie”- gimnaziu, Marele Premiul pentru proză la Festivalul-Concurs „Rezonanțe Udeștene” și alte premii la concursuri de creație literară. A publicat proză în reviste ca „Bucovina literară” (Suceava), „Mișcarea literară” (Bistrița) și „Alecart”.

Anastasia Fuioagă (proaspăt absolventă) și Alina Vițel (clasa a XI-a) sunt două voci poetice tinere, cu un timbru aparte, iar premiile obținute sunt o confirmare a talentului lor. Au publicat recenzii de carte, cronici de film, eseuri și poezie și au participat la Concursul Național de Poezie, LicArt.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ