Share

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou, Suceava, a comunicat că la data prezentă, coordonare unitară, la nivelul județului în vederea asigurării suportului medical necesar patologiei Covid și non-Covid, se află în faza de implementare.

„Apreciez colaborarea și disponibilitatea reprezentanților unităților sanitare, cooptați în acest proiect și vreau să asigur pacienții că identificăm soluțiile optime care să asigure buna funcționare a prezentului demers. Măsurile propuse a fi implementate fiind în favoarea pacienților în sensul facilității accesului la sistemul medical, atât pentru patologia Covid cat și non-Covid”

În cadrul planului de acţiune elaborat de unitatea sanitară, pentru situaţii epidemiologice, așa cum este cazul patologiei COVID, personalul de îngrijire de sănătate (din toate categoriile profesionale) a cunoscut adevărate provocări (creșterea cererilor de îngrijire, risc continuu de infecție, stresul psihologic, dificultăți de comunicare cu pacienții și aparținătorii, etc), factori care au determinat, în unele cazuri, anumite sincope în furnizarea asistenței medicale, fapt cunoscut la nivelul unității sanitare.

Citeste si   (P) Ioan BALAN deputat PNL, scrisoare deschisă către Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion ȘTEFAN

În acest context sunt avute în vedere atât strategii pentru sprijinirea stării de bine a personalului de îngrijiri cât și strategii de creștere a calității serviciilor medicale furnizate, cu orientarea atenției către segmentul de îngrijire.

În acest context, facem un apel public, la adresa populației, prin care solicităm să conștientizeze realitatea existenței virusului, a necesității utilizării măsurilor de protecție precum și respectarea normelor legale privind distanțarea socială.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ