Share

Astăzi are loc la Iași cea mai importantă conferință academică din România privind democratizarea și dezvoltarea internațională

Conferința a ajuns la A V-a ediție

Departamentul de Cercetare alături de Departamentul Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, organizează la Iași conferința internațională de științe politice – „Dezvoltare internațională și democratizare”.

Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

Conferința va începe la ora 10.00, în Sala Senatului a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, susținută de Prof. Dr. Daniel BARBU, keynote speaker (Profesor de Științe Politice, Universitatea București, Ministru al Culturii în Guvernul României).

Subiectul central al evenimentului este „Între democratizare şi depolitizare. Reflecţii despre criza democraţiei”.

Conferința internațională va reuni aproape 60 de cadre didactice universitare, specialiști în diverse domenii, doctoranzi, masteranzi și studenți.

La eveniment vor participa membri ai comunității academice din Italia, Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Azerbaidjan și România, reprezentând instituții de prestigiu, precum: University of Pisa, Istanbul Gedik University, Odessa Regional Institute of Public Administration, Centrul de Multiculturalism din Baku, Azerbaidjan, Universitatea București; Universitatea din Oradea, Universitatea ”Babeș Bolyai”, Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, Republica Moldova, Institutul de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, Academia Română, Filiala Iași, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Stat din Moldova.

Citeste si   USAMV Iași se implică în valorificarea INTELIGENTĂ a deșeurilor agroalimentare industriale

 „Conferința a devenit în timp un reper regional între evenimentele academice din domeniul științelor politice” a declarat Alexandru MURARU, Președintele Comitetului Științific și coordonatorul de proiect al conferinței.

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ