Share

Seria conferințelor de la UMF continuă

Astăzi 18 octombrie 2019, la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade” – conferința „Spațiul sacru contemporan. O privire din interior” susținută de domnul Prof. Univ. Dr. Arh. Augustin Ioan

Prof. Augustin Ioan este prorector al Universității de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu» din Bucureşti, specialist în teoria și istoria arhitecturii moderne și contemporane și a spațiilor sacre. A fost vicepreședinte al Uniunii Arhitecților din România (1999-2004) și este membru al Comitetului Director al Ordinului Arhitecților Români (1994-2004 și din 2014) și al mai multor asociatii de arhitectura din SUA și Marea Britanie.

Citeste si   Patriarhul DANIEL: ”Comuniștii au INTERZIS închinarea la sfintele MOAȘTE! Peste câteva LUNI, REGIMUL a căzut”

Miercuri, 23 octombrie 2019, la ora 14.00, în Aula „George Emil Palade” – conferința „Elită și societate în tranziția românească” susținută de domnul Stelian Tănase.

Conferința va fi urmată de lansarea volumului „Marele Incendiator”, Editura Corint, 2019
Domnul Stelian Tănase este o cunoscută figură publică, fiind scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune, fost președinte al Societății Române de Radio și Televiziune și analist politic.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Vineri, 1 noiembrie 2019, ora 15.00, în Aula „George Emil Palade” – conferința „Biopolitica și eugenismul în România, 1920-1944” susținută de domnul prof. dr. Marius Turda.

Marius Turda este profesor de istoria biomedicinei la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie, directorul Centrului de Studii Umaniste și Medicale al aceleiași universități și membru al Societății Regale Britanice a Istoricilor. Domeniile sale de cercetare sunt istoria eugenismului, rasismului și ideologiile naționaliste din Europa Centrală și de Sud Est.

Anul trecut, după conferința susținută în octombrie la UMF Iași, prof. dr. Marius Turda a promis că va reveni, într-un an, cu partea a doua a expoziției „Știință și etnicitate” și o nouă conferință. Și se ține de cuvânt, revenind pe 1 noiembrie 2019, la UMF Iași, cu expoziția „Știință și etnicitate II. Biopolitica și eugenismul în România, 1920-1944”, conferința „Biopolitica și eugenismul în România, 1920-1944” și lansarea ultimei sale cărți, „Istorie si rasism. Ideea de rasa de la Iluminism la Donald Trump”, Editura Polirom, 2019.

Citeste si   CARTE de identitate FALSĂ și bijuterii nedeclarate, CONFISCATE la FRONTIERĂ

Intrarea la toate conferințele este liberă pentru toate persoanele interesate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ