Share

Începând de ieri (22.07 – n.r.), Iaşul organizează prima conferinţă de Boli Infecţioase care are drept temă infectarea cu virusul Sars CoV-2.

Toate prelegerile şi evenimentele din cadrul conferinţei vor avea loc online

Manifestarea este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, în colaborare cu Societatea Română de Boli Infecţioase şi Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Paracheva” din Iaşi.

În deschidere a fost prezentat, de altfel, și un film „de suflet” cu medici, pacienți, asistenți și infirmieri aflați pe baricade în lupta împotriva noului coronavirus.

Citeste si   February’s Moonstruck! Ediția a V-a a concursului de FELICITĂRI și scrisori de DRAGOSTE în limba engleză

Carmen Dorobăț: ”La această conferinţă avem înscrişi, în momentul de faţă, peste 300 de participanţi”

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Paracheva” din Iaşi a declarat că la Conferință Națională de Patologie Infecțioasă, PATINF 2020, s-au înscris online peste 300 de participanţi din toate centrele universitare medicale din România:

„La această conferinţă avem înscrişi, în momentul de faţă, peste 300 de participanţi. Ar fi de subliniat că vor avea prelegeri nume de elită ale medicinei din România, colegi de la Bucureşti, Constanţa, Craiova, Timişoara, Cluj, Târgu Mureş, din toate centrele universitare ale ţării.

Această infecţie care priveşte infecţia cu Sars CoV-2, reclamă din partea noastră, a infecţioniştilor o interrelaţie permanentă cu alţi colegi, aşa cum de fapt ne-a obişnuit deja în ultima perioadă şi, este vorba de neurologi, nefrologi, psihiatri, cardiologi”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

Nume de elită din medicina românească, de la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Tg. Mureș, Timișoara, Galați, Craiova și Constanța au fost prezente.

Conferința a început în prezența acad. prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele de onoare al conferinţei, manager general la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, tema prelegerii fiind „Managementul pacientului cu SARS COV2 de la fiziopatologie la terapie“.

Evenimentul continuă și astăzi și se vor aborda următoarele subiecte de interes major pentru toți medicii infecționisti și nu numai: infecția cu SARS COV-2, infecția cu HIV, infecția cu virusurile hepatitice B și C și antibioterapia în infecțiile grave. 

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ