Manifestarea se aflată la cea de-a XVII-a ediţie se desfăşoară pe parcursul întregii săptâmâni şi reuneşte la Iaşi specialişti din mai multe domenii medicale

Peste 1.000 de specialişti din diverse specialităţi medicale sunt prezenţi săptămâna aceasta la Iaşi la Conferinţa “Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi”. Lucrările conferinţei au debutat ieri, organizatorii propunându-şi şi la această ediţie să ofere posibilitatea interconectare a specialiştilor.

„Suntem la debutul celei de-a XVII-a ediţie a Conferinţei “Zilele Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi”. Manifestarea  a debutat  în  2003, iar colectivul care a demarat acest proiect se menţine în linii mari şi în prezent. Putem vorbi deja de o experienţă acumulată, experienţă care se materializează într-un număr din ce în ce mai mare de participanţi şi de comunicări ştiinţifice, dar şi de o creditare pe măsura valorii acestei manifestări. Este un program complex, cu prezentări ştiinţifice de actualitate pentru foarte multe domenii. Constatăm că nu se caută doar conexiuni între specialităţi, ci putem spune că dispar graniţele între specialităţile medicale”, a declarat dr. Doru Baltag, director medical al Spitalului de Recuperare Iaşi, secretarul conferinţei.

Specialiștii de pe toate ariile vor avea un interval în care să-și prezinte activitățile, relizările, dar și alte proiecte viitoare

Lucrările manifestării se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni, activităţile ştiinţifice începând de luni şi terminându-se sâmbătă după-amiază. Vor fi  implicate toate secţiile din spital. Luni, în prima zi a conferinţei au susţinut prezentări specialiştii din cadrul Clinicii de Balneofizioterapie pe tema managementului problemelor la vârstnici – locomoţia, durerea. De asemenea, s-a prezentat şi o analiză a indicatorilor economico-sociali ai spitalului, indicatori legaţi de activitatea de recuperare a vârstnicului.

Lucrările manifestării au continuat marți cu lucrările modulelor de cardiologie în care dislipidemia a fost pe primul plan, discutându-se corelaţiile între dislipidemie şi ateroscleroză, patologia cardiovasculară, boala renală cronică.

Miercuri se va desfăşura un Curs de audiologie clinică: de la diagnosticul hipoacuziei la protezarea auditivă, în cadrul  Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi funcţionând cel mai important centru de transplant cohlear din țară.  De asemenea, pe parcursul întregii zile de miercuri se vor desfăşura şi sesiuni de lucrări dedicate reabilitării în cardiologie, începând de la momentul imediat intervenţiei chirurgicale şi până la momentul reabilitării la domiciliu.

Ziua de joi va fi destinată prezentărilor de la Reumatologie,Vineri continuă neurologia cu module dedicate disfagiei, iar sâmbătă neurologia continuă discuţiile despre disfagie, iar  orl-ul cu partea de endoscopie rinosinusală.

LĂSAȚI UN MESAJ