Share

Legea a primit 261 de voturi ”pentru”. Potrivit proiectului, confiscarea extinsă se aplică în cazul bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de cinci ani înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanţei. Confiscarea extinsă poate fi dispusă şi asupra bunurilor transferate către terţi, dacă aceştia ştiau sau ar fi trebuit să ştie că scopul transferului a fost evitarea confiscării.Sunt supuse confiscării şi alte bunuri decât cele prevăzute la art. 112, când faţă de o persoană se dispune condamnarea pentru o faptă susceptibilă să îi procure un folos material şi pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de patru, cinci ani sau au mai mare, instanţa îşi formează convingerea că bunurile respective provin din activităţi infracţionale. Convingerea instanţei se poate baza inclusiv pe disproporţia dintre veniturile licite şi averea persoanei, notează hotnews.

Citeste si   Cristian Rizea: În 2014, Maior și Dîncu mi-au spus să am o relație bună cu Burleanu, că facem orice cu el

În legea adoptată marți, România a transpus Directiva Europeană privind confiscarea bunurilor obținute ilicit, evitând astfel să fie amendată. Inițiativa a fost depusă în Parlament în urmă cu trei ani. Directiva Europeană a fost adoptată în 2014, iar țara noastră trebuia să o transpună în legislația națională până în 2015. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, astfel că legea va fi trimisă Președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. 

Citeste si   Orban, la depunerea listelor PNL la BEC: "PSD nu a murit, PSD nu este încă înfrânt. Alegerile din 6 decembrie sunt decisive pentru români"

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ