Share

Conflictul dintre deputatul BODEA și primarul CHIRICA a ajuns în faza PENALĂ

Cei doi au ajuns în faza injuriilor adresate la nivel public! De aproximativ un an de zile, între cei doi politicieni s-a perpetuat un scandal care ține constant prima pagină a ziarelor. Situația este departe de a fi una normală pentru un oraș cu ținută europeană care are pretenția să aspire la titlul de capitală culturală a României, cel mai vechi centru universitar al țării și nu în ultimul rând un reper spiritual atât catolic dar mai ales ortodox recunoscut la nivel național dar și internațional.

Există suspiciuni legate de legalitatea unor decizii sau acte administrative dispuse de Primăria Municipiului Iași cu știința sau neștiința primarului Chirica. Este de înțeles acest punct de vedere. Există și dovezi? Poate că există! 

Atunci de ce nu ajung în instanță pentru validarea sau invalidarea acestor suspiciuni?!?

La ce ajută tot acest scandal?

Este o negociere între părți? În acest caz, ar trebuie ca acești domni, din ambele tabere să se gândească și la deficitul de imagine pe care îl produc Iașului, de care susțin că sunt profund atașați.

Din afară, oricine citește aceste luări de poziții poate observa cu ușurință un nivel politico-administrativ demn de nivelul comunal al unei comunități mâncată de corupție, prostie și nimicnicie.  

 Fără nici un fel de plăcere, redăm în continuare pozițiile domnilor Bodea și Chirica, ridicând totuși o întrebare pentru cei doi: Sunteți convinși că asta merită IAȘUL?

 Marius Bodea: Demisia, făptuitorule Mihai Chirica!

Replica Primarului Mihai Chirica transmisă mass-mediei iesșene, ca urmare a conferinței de presă stradale susținută  alături de locuitorii din zona străzilor Nicolae Bălcescu și Octav Botez reprezintă dovada clară că la demolarea ilegală a casei Pogonat, monument istoric înregistrat oficial,  ce a fost situat în strada Nicolae Bălcescu nr. 17 A(!!!) au participat personal atât Mihai Chirica, cât și Directorul Direcției Județene de Cultură, Virgil Băbîi. Numele celorlalți făptuitori, aflați pe traseul avizării acestei mutilări istorice, nu prezintă importanță acum.

Încercarea de vineri a primarului de a acoperi cea mai cinică acțiune de demolare ilegală a  unui simbol al istoriei noastre pentru a face loc unui bloc pentru prietenul său ce a participat și la cumătria sa, de a se pune pavăză în fața devoalării unui cumul mare de infracțiuni, arată că Primarul Iașului nu mai are limite și că pentru el legea, răspunderea penală, parchetele competente reprezintă niște muște pe care le strivește ușor prin influența ce a căpătat-o.

Bodea: “există un grup infracțional organizat constituit la nivelul orașului nostru”

Doar prin simplul fapt că la mijloc se afla unul dintre cei ce au pus bani la cumătria sa îl obliga pe Mihai Chirica să fie imparțial și să dispună verificări cât mai temeinice în acest caz. Pledoaria de vineri a primarului de a îl apăra pe prietenul său samsar imobiliar, fluturând aceleasi acte false, ne arată că acum nu mai este o glumă, ci este o dovadă că există un grup infracțional organizat constituit la nivelul orașului nostru.

Marius BODEA: “Domnule Primar care ți-ai permis să mă jignești de nenumărate ori, inclusiv vineri cand m-ai gratulat cu epitetul “prost” , iți voi răspunde, clar, în câteva puncte, ca pentru făptuitori, ca să înțelegi ridicolul, grotescul și penalul situației în care te afli.

  1. Adresa stradală Str. Bălcescu nr . 17 (și nu 17 A!!!) pentru care ai semnat demolarea, autorizația de construcție ulterioară a blocului samsarului prieten cu tine (și pentru care și celălalt făptuitor cinic din fruntea Direcției Județene de Cultură, Băbâi Virgil, a dat răspunsuri și avize false), aparține unui alt imobil, unei alte familii! Vezi  hârtia   din atașament, făptuitorule! Este emisă tot de Primăria Iași! La această adresă stradală nu exista, într-adevăr, casă monument istoric, iar proprietarii sunt tocmai cei care se revoltă de golănia ce ai pus-o la cale cu ceilalți făptuitori! Înțelegi ridicolul situatiei? Folosiți identitatea victimei, criminalilor, ca să acoperiți identitatea făptuitorului samsar imobiliar. “ Ați demolat” in acte casa altuia. Am vizitat-o și vineri și e chiar foarte întreagă. Privește poza din atașament, făptuitorule!
  2. Casa ce ai demolat-o se afla pe Strada Bălcescu 17A, făptuitorule! Da, la nr. 17A! Era o altă casă și știați toți asta! Ca să vezi ce mare diferență reprezintă o literă! Nu spune că nu știai asta, făptuitorule, ai înnebunit lumea spunând că ești singurul din Iași ce cunoști pe dinafară toate străzile orașului cu toate numerele arondate! Era casa uneia dintre cele mai marcante personalități ieșene din perioada interbelică, făptuitorule! Petru Pogonat, fost prefect al Iașului în anul 1920, fost deputat în anii de după 1921.  Și, mai ales, fost primar al Iașului, care a condus orașul cu cinste și smerenie, făptuitorule. Nu ca tine! Era cunoscută ca și Casa Pogonat. Vezi foto atașat, făptuitorule!
  3. Prinși cu hoția, chiar de proprietarii casei de la nr 17, ați inventat, pe genunchi, o altă casă monument istoric, a III-a din povestea asta, încercând să o “puneți“ în locul celei ce ați demolat-o! Este vorba de casa de pe Strada Nicolae Bălcescu nr 17 BIS, aflată în imediata vecinătate a casei de la nr 17 și a celei demolate de la 17 A. Grotescul situației, făptuitorule, este acela că această casă istorică inventată de voi, pentru care nu aveți cum să dețineti dosar de casă monument-istoric, este o banală casă de protocol construită de comuniști, în perioada anilor 80, unde a stat șeful Securităii locale a lui Ceaușescu si Prim-secretarul de la Iași al Partidului Comunist Român. Înțelegi acum grotescul, făptuitorule? Pui un mini-bloc al comuniștilor în locul unui petec de istorie națională interbelică, în locul unde a trăit somitatea Petru Pogonat, care a fost arestat și întemnițat tocmai de comuniști! Rușine!

Concluzie: 3 imobile cu 3 adrese diferite, Bălcescu 17, Bălcescu 17 A, Bălcescu 17 BIS!

Și voi ați dărâmat-o conștient pe cea care era casa monument istoric. Curat penal!”, transmite deputatul liberal Marius BODEA.

Unii PNL-iști mint și manipulează cu nerușinare, transmite Mihai CHIRICA

În legătură cu afirmațiile mincinoase și aberante făcute astăzi, în plină stradă, în prezența reprezentanților mass-media și a unor ieșeni de bună credință, de către doi membri care nu fac cinste PNL Iași, conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă o serie de precizări necesare pentru corecta informare a opiniei publice.

Cazul la care fac referire cei doi politruci, distorsionând însă grosolan faptele, a fost verificat, la dispoziția primarului Mihai Chirica, de către Serviciul Corp Control Primar la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie, în urma unei interpelări făcute într-o ședință a Consiliului Local.

Astfel, persoana privată la care s-au referit membrii PNL Iași a achiziționat în 2014 trei suprafețe de teren în str. Nicolae Bălcescu nr. 17. Pe unul din terenuri se afla o locuință cu regim de înălțime D+P. Potrivit adresei 248 / 10.03.2014 a Direcției pentru Cultură Iași, locuința mai sus amintită nu era înscrisă în Lista monumentelor istorice.

Locuința clasificată IS-II-m-B-03721 aflată pe Lista monumentelor istorice se află de fapt la adresa str. Nicolae Bălcescu nr. 17bis, are un alt număr cadastral și este neatinsă!

Prin certificatul de nomenclatură urbană 66538 / 30.07.2014, Serviciul GIS-Cadastru a atribuit celor trei parcele achiziționate de persoana privată adresa str. Octav Botez nr. 1A. Prin Autorizația de Desființare 311 / 03.04.2015 a fost autorizată executarea lucrărilor de desființare pentru locuința D+P a persoanei private, dosarul autorizației incluzând și avizul Direcției Județene pentru Cultură Iași 1565 / 12.02.2015 – Aviz 28 / 2015 / Z.

Ulteror, în iulie 2015, printr-un act notarial, persoana privată a decis alipirea celor trei terenuri într-un singur lot. Prin HCL 119 / 31.03.2017 s-a aprobat PUZ CP pentru str. Octav Botez nr. 1A întocmit în vederea construirii de locuinţe colective. În prealabil, a fost urmată procedura reglementată de Ordinul 2701 / 2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism și HCL 51 / 2013 privind aprobarea Regulamentului local referitor la implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului în Municipiul Iași. Astfel, pe pagina de internet a Primăriei Iași este făcut public Raportul 7129 / 20.01.2017 de informare și consultare a publicului privind aprobarea PUZ CP pentru str. Octav Botez, nr. 1A. În această etapă au fost notficați și vecinii inițiatorului proiectului. De asemenea, în această fază, beneficiarul a obținut avizul Direcției pentru Cultură Iași 1443 / 10.06.2016 – Aviz 141 / 2016 / Z, precum și avizul favorabil al Direcției de Sănătate Publică Iași 14369 / 11.09.2017 pentru construirea clădirii de locuințe colective.

În data de 2.03.2018, beneficiarul PUZ CP a obținut autorizația de construire nr. 235 pentru edificarea unui imobil de locuințe colective D+P+2E cu respectarea indicatorilor urbanistici aprobați prin HCL 119 / 2017. Dosarul de Autorizație de Construire 235 / 2018 cuprinde avizul Direcției Județene pentru Cultură Iași 2441 / 17.10.2017 – Aviz 264 / 2017 / Z, un studiu de însorire, avizul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Iași 870269 / BR / 14.09.2017 și avizul Comisiei de Circulație 82982 / 28.09.2017.

În altă ordine de idei, situația a fost verificată și de Inspectoratul Regional în Construcții Nord – Est, care în procesul verbal de control 39027 / 07.08.2018, predat și municipalității, consemnează faptul că nu au fost semnalate nereguli.

„Toată acțiunea de imagine a celor doi membri de joasă speță ai PNL Iași s-a dovedit un circ ieftin, de doi bani, iar cei doi domni dovedesc că nu sunt decât niște afoni în materie de administrație, de funcționare a instituțiilor publice. Sunt doi mincinoși notorii care nu fac altceva decât o manipulare ieftină și bazată pe minciuni sfruntate.

Condamn vehement  cinismul cu care cei doi manipulează cetățenii onești din zona respectivă. Fac apel la ieșenii de bună credință să nu îi mai bage în seamă, să îi ignore cu desăvârșire. Este o vorbă care spune că proștii nu pot fi contraziși pentru că au convingeri puternice. Eu nu vreau să îi conving pe cei doi că se înșală, ci vreau să demonstrez ieșenilor care este adevărul. Iar documentele emise pentru respectiva investiție nu fac decât să demonstreze că legea a fost respectată și afirmațiile celor doi politruci nu sunt decât baliverne”, a declarat primarul Mihai Chirica.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ