Share

Se apropie alegerile în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași

Comunitatea academică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, își alege la începutul anului 2020, rectorul pentru următorii patru ani.

Pe 6-7 ianuarie, au fost depuse candidaturile pentru funcțiile de conducere ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

În cursul zilei de ieri (08.01- n.r.), pe site-ul UMF-ului au fost afişate listele cu rezultatele înscrierilor în cursa pentru funcția de rector al UMF Iași.

Singurii care și-au depus candidatura au fost Viorel Scripcariu, actualul rector al UMF Iași și Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară din Iași.

”Război” total pentru funcția de rector

Chirurgul prof.dr. Viorel Scrip­cariu, actualul rector al UMF Iași, s-a înscris în cursa pentru rector al Universităţii de Me­dicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, pentru un nou mandat.

Acesta și-a depus CV-ul şi planul managerial de la prima oră a zilei de luni, 6 ianuarie, la registratura universității, în prima zi în care s-a deschis perioada de depunere a dosarelor.

Viorel Scripariu: ”Vreau să continui, așa cum am anunțat încă de anul trecut, proiectele începute în primul mandat”

Am anunțat acest lucru de anul trecut, când eram la Teatrul Național și sărbătoream în mod obișnuit, zilele Universității. Da, candidez, deoarece mi se pare un lucru firesc.

Vreau să continui, așa cum am anunțat încă de anul trecut, proiectele începute în primul mandat și mi-am depus încă astăzi, de la prima oră, toate documentele necesare, așa cum am făcut și în urmă cu patru ani.

Nu am discutat încă despre noua echipă de conducere, nu îmi place să amețesc lumea, întâi să văd ce fac eu, să văd rezultatele alegerilor, și apoi vedem și restul lucrurilor”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Citeste si   Primarul PEDOFIL din MOGOȘEȘTI-SIRET a obținut un nou mandat! 555 de VOTURI pentru DAMIAN BUTNARIU.

După depunerea candidaturii, Viorel Scripcariu a postat pe site-ul personal obiectivele pe care și le propune pentru noul mandat

” Stimați colegi, vă propun să fim alături și în următorii patru ani, astfel încât, în 2024, prin atingerea obiectivelor propuse, să obținem:

 • creșterea excelenței Universității, a performanței în cercetare și predare;
 • creșterea atractivității internaționale a Universității;
 • recunoașterea rolului U.M.F. “Grigore T. Popa” Iași în formularea politicilor de cercetare, de educație universitară și postuniversitară și de sănătate, la nivel național;
 • sporirea implicării sociale a U.M.F. “Grigore T. Popa” Iași;
 • creșterea gradului de satisfacție a membrilor comunității academice, argument pentru atragerea tinerilor în activitățile didactice și de cercetare;
 • construirea unei Universități care să se înscrie în criteriile de referință̆ europene și internaționale, îmbunătățindu-și continuu poziționarea în sistemele de ranking universitar.

Este un angajament pe care mi-l iau în fața dvs. cu seriozitatea care știți că mă caracterizează”, a scris prof. dr. Viorel SCRIPCARIU, pe site-ul personal.

Candidatura prof. dr. Viorel Scripcariu a dat peste cap la alegerile acestea ca și la precedentele din 2016 multe dintre calculele contracandidaților săi.

VIDEO l Viorel SCRIPCARIU: ”Voi candida din nou pentru funcția de RECTOR al UMF IAȘI”

Citeste si   Nucleul politic Mihai Chirica-Costel Alexe vrea alianță politică pentru majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean cu USR-PLUS și PMP

Norina Forna: „Această candidatură nu este despre mine, ci despre UMF Iași”

„Mi-am depus candidatura pentru funcția de Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iași. Voi face o campanie care va avea în centru comunitatea și proiectele pe care le propun universității noastre. Vă aștept alături de mine pentru a construi împreună viitorul UMF Iași, un viitor în care trebuie să devenim lider la nivel național în privința formării și cercetării medicale și un reper la nivel internațional. 

Această candidatură nu este despre mine, ci despre UMF Iași. Orice proiect de anvergură poate fi implementat doar în cadrul unei echipe solide și având încrederea unei majorități solide. Vă invit să priviți această candidatură a mea ca fiind o candidatură a fiecăruia dintre Dumneavoastră, cei care sunteți parte a UMF Iași“, a declarat Norina Forna, după depunerea candidaturii.

După 4 mandate, Norina FORNA trebuie să se despartă de funcția de DECAN a Facultății de Medicină Dentară

Noile reglementări din ”Carta UMF”, preved că decanii pot ocupa această funcție două mandate.

În acest context, actualul decan Norina FORNA care are deja 4 mandate, va mai ocupa doar pentru câteva săptămâni această funcție. Carta UMF îi interzice actualului decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, să mai candideze pentru un nou mandat.

FORNA nu are șanse reale nici să câștige fotoliul de Rector al UMF Iași

Ar mai putea ocupa o funcție reprezentativă doar în eventualitatea în care rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu i-ar ceda poziția de Prorector, ceea ce este greu de crezut.

Citeste si   CONFIGURAȚIA Consiliului Local IAȘI: ”caracatița” REZISTĂ

Contactată telefonic de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Norina FORNA, nu a răspuns apelurilor telefonice.

VIDEO l Studenții de la STOMATOLOGIE, obligați să participe la simpozionul organizat de către DECANUL Norina FORNA

Calendarul de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere academică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T Popa din Iași a fost deja stabilit.

 • Decembrie 2019 – afișarea de către Biroul Electoral Central al Universității a listelor de vot (fără codul numeric personal), delimitarea secțiilor, numerotarea și aducerea la cunoștință publică a secțiilor de votare și a locației de vot.
 • 6 ianuarie – 7 ianuarie 2020, ora 14.00-  depunerea candidaturilor
 • 7 ianuarie 2020, ora 15.00 – publicarea listei candidaților înainte de contestații
 • 7 ianuarie 2020, ora 15.00- 8 ianuarie 2020, ora 15.00 depunerea contestațiilor
 • 8 ianuarie 2020, ora 15.00- 9 ianuarie 2020, ora 15.00 soluționarea contestațiilor și întocmirea listei finale a candidaților
 • 9 ianuarie 2020, ora 15.00 – 15 ianuarie 2020, ora 15.00 – prezentarea candidaturii în fața comunității academice
 • 16 ianuarie 2020 (turul I de scrutin), respectiv 20 ianuarie 2020 (turul II de scrutin) – vot în Departamente pentru Director de Departament, Consiliile Departamentale, Consiliul Facultății, Senat și Rector
 • 22 ianuarie 2020 validarea rezultatelor alegerilor în Consiliul Departamentului , Consiliul Facultății și Senat
 • 23  ianuarie 2020 transmiterea la MEN a dosarului de confirmare a Rectorului, împreună cu Metodologia proprie de alegeri (art. 2 alin. 2 din OMECS nr. 3751/2015).


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ