Medicina dentară contemporană se află în prezent la un moment de favorabilă metamorfozare, prin schimbarea denumirii în ”medicină stomatologică” – având un profund caracter interdisciplinar

Al XI-lea Congres Internațional al Asociației Dentare Române pentru Educație (ADRE) și Ediția a XXIII-a a Zilelor Facultății de Medicină Dentară, UMF „Grigore T. Popa” Iași”EXCELENȚĂ ÎN MANAGEMENTUL INTERDISCIPLINAR AL MEDICINEI DENTARE” se desfășoară în perioada 21-23 martie 2019, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Norina Forna, Decan al Facultății de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa.

Acest eveniment reunește peste 500 de participanți, din 13 țări (România, Turcia, Brazilia, SUA, Franța, Polonia, Maroc, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Israel, Italia, Republica Moldova) și peste 60 de speakeri internaționali și naționali

„Putem spune dspre ADRE că avergura pe care o întrevedem este dată odată prin complexitatea acestei teme care cuprinde nu numai domeniul medicinei stomatologice ci absolut multe alte domenii cu care noi realizăm proiecte, colaborări. Acest lucru înseamnă: universități, academii. Este a 11 a ediție a Asociației Dentare Române pentru Educație. Este și un moment aniversar unde se împlinesc 71 de ani de existență a facultăților de medicină dentară din universitățile tradiționale din România.

Sigur că personalități importante, de marcă ale unor borduri vor fi prezente în congres pentru că avem borduri internaționale. Aici aș dori să remarc Federația Dentară Internațională, Organizația europeană pentru Stomatologie ERO și World Health Organisation care își serbează ziua pe 20 martie, în același timp și Yiua Sănătății Orale și Organizația Balcanică de Stomatologie și Academia Franceză de Chirugie Dentară sunt doar câteva exemple” a declarat prof. univ. dr. Norina Forna.

Practica medicală stomatologică, de la studenți la praxis, este nucleul preocupărilor oricărui individ ce dorește să se inițieze și să performeze în domeniu. În acest sens, congresul pune la dispoziția practicienilor o multitudine de workshop-uri ce guvernează câmpul de atracție al studenților, rezidenților, masteranzilor, doctoranzilor, medicilor specialiști și primari din toate specialitățile medicinei stomatologice.

O temă centrală a FDI (World Dental Federation), care ne-a preocupat în mod special, este prevenția cancerului oral, dezvoltată într-un workshop coordonat de Prof. Univ. Dr. Norina Forna, Prof. Univ. Dr. Patrick Hescot (FRANȚA) și Prof. Univ. Dr. Jean Christophe Fricain (FRANȚA), reunind 14 speakeri de marcă

Un moment istoric pe care acest eveniment îl va reliefa este și Aniversarea a 71 de Ani de Învățământ Medical Stomatologic Ieșean, aflată pe fundalul Aniversării a 140 de ani de existență a Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași – prin care se aduce un omagiu mentorilor care au inițiat, format și dezvoltat acest vast domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ