Consacrarea episcopală şi luarea în posesie canonică a Diecezei de Iaşi a Mons. Iosif Păuleț vor avea loc la data de 6 august 2019, în sărbătoarea “Schimbarea la Faţă a Domnului”

Consacrarea episcopală şi luarea în posesie canonică a Diecezei de Iaşi a Mons. Iosif Păuleț vor avea loc la data de 6 august 2019, în sărbătoarea “Schimbarea la Faţă a Domnului”, începând cu ora 10.30, în catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.
Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

Sfântul Părinte papa Francisc, în ziua de 6 iulie 2019, l-a numit episcop romano-catolic de Iaşi pe Mons. Iosif Păuleţ. La publicarea numirii Monseniorului Iosif Păuleţ, Excelenţa Sa Petru Gherghel – mulţumind pentru susţinerea simţită din partea lui Dumnezeu şi a întregului popor în cei 41 de ani ai mandatului de păstor al Diecezei de Iaşi – l-a felicitat pe noul episcop numit, asigurându-l de rugăciunea şi de susţinerea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ