Share

Județul Iași poate contracta un credit în valoare de maxim 100.000.000 lei (echivalentul a până la 22.000.000 euro).

 

Consilierii județeni au aprobat astăzi proiectul de hotărâre pentru contractarea unei finanțări rambursabile destinate reabilitării și modernizării rețelei de drumuri județene prevăzute în Masterplan și constituirea unei comisii de negociere a termenilor și condițiilor de finanțare cu banca.

La nivelul executivului Consiliului Județean Iași, prin aparatul de specialitate s-a realizat o cercetare a pieței în vederea determinării costurilor și cerințelor generale ale finanțării rambursabile.


CITEȘTE ȘI …

ZBOR DIRECT Iasi – Munchen de pe Aeroportul Iasi din vara acestui an


Cercetarea de piață a urmărit realizarea montajelor financiare, a cash-flow-urilor aferente creditului, determinarea costurilor acestuia și derularea unei proceduri de selectare a furnizorilor finanțării rambursabile în vederea negocierii ulterioare cu aceștia.

Analiza poate fi consultată accesând următorul link: www.icc.ro

 

În urma acestei analize consilierii județeni au decis astăzi ca banca desemnată pentru demararea procedurilor de negociere să fie BEI (Banca Europeană de Investiții).

Perioada de rambursare a împrumutului este de 20 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani.

„Mă bucur că am reușit să ajungem repede la un consens cu privire la banca pe care am selectat-o să negociem toate condițiile necesare accesării împrumutului. Cea mai bună ofertă transmisă a fost din partea Bancii Europene de Investiții. Sunt 6 subaxe, care totalizează 120 km drum județean care vor fi modernizați cu banii contractați în urma împrumutului și cu fonduri ale Consiliului Județean”.

Următoarea etapă o constituie negocierea tuturor condițiilor de finanțare (financiare și tehnice), sens în care s-a stabilit astăzi de către plenul Consiliului Județean o comisie care va negocia finanțarea rambursabilă necesară reabilitării și modernizării rețelei de drumuri județene, conform Masterplanului aprobat.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ