Share

Consiliul Județean al Elevilor Suceava, a inițiat o campanie prin care apără interesele beneficiarilor primari ai educației.

De-a lungul anilor, structura reprezentativă a elevilor a făcut diverse demersuri pentru a obține facilitățile transportului gratuit pentru toți elevii suceveni. Aceștia acuză Primăria Municipiului Suceava de ignoranță în contextul apărării drepturilor elevilor.

Deși legea a fost aprobată, elevii încă nu beneficiază de transport gratuit

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Suceava”, președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava, Rafael Barac Bologa a declarat:

În principiu este vorba de transportul local al elevilor din Suceava și de faptul că Primăria nu implementează ce se întâmplă în Hotărârea de Guvern. Ei, ca să-și urmărească interesele, fac total altceva și nu respectă Hotărârea de Guvern dată pe 2 iulie. Noi am ieșit cu o poziție în sensul ăsta. Am specificat faptul că ei nu respectă legea și că ar trebui să se întâmple în alt mod față de cum procedează ei.  Am anunțat faptul că elevii suceveni protestează, am avut discuții și poziția noastră oficială în sensul ăsta.

Pe scurt, elevii suceveni protestează pentru faptul că Primăria Suceava nu respectă legea transportului și pentru că nu oferă transport gratuit pentru elevi. Autoritățile au spus că Inspectoratul Școlar Județean este responsabil pe baza faptului că ei ar trebui să trimită o listă. Bineînțeles că lista respectivă nu poate fi trimisă deoarece dacă o trimit încalcă politica de PR pentru  19.000 de elevi”.

Hotărârea de Guvern nr. 435  prevede gratuitatea transportului pentru elevi

Aceste lucruri se întâmplă în condițiile în care este specificat clar în Art.2, Capitolul I din Hotărârea de Guvern faptul că:

Pentru a beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învățământul preuniversitar vor solicita centrelor de emitere a documentelor de transport, aparținând operatorului de transport public local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin ștampilă pentru anul în curs, eliberarea documentului de călătorie cu transportul local de tipul legitimație de transport/abonament/card sau alte documente tip, cu valabilitate lunară

În mod normal, aplicarea legii trebuie să fie aceeași pentru fiecare cetățean. Totuși,  președintele structurii reprezentative a elevilor suceveni, Rafael Barac Bologa, a declarat faptul că acest lucru nu se întâmplă deși au încercat de mai multe ori să discute cu organele de conducere.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ în județul SUCEAVA! La nivelul județului SUCEAVA se înregistrează un număr de 3936 de persoane declarate VINDECATE

”Consiliu Local nu dă transport gratuit elevilor ci doar categoriilor  pe care ei le vor”

Acesta a declarat faptul că sunt prioritizați elevii din anii terminali. Celelalte categorii de elevi fiind obligate să  plătească prețul întreg al biletelor sau abonamentelor, fără a beneficia de reduceri.

Elevii suceveni protestează pentru faptul că Primăria Suceava nu respectă legea transportului și nu oferă transport gratuit pentru elevi. Noi vom continua cu demararea proiectului, vom vorbi și vom cere un punct de vedere oficial de la Ministerul Educației și vom interveni. Cel mai probabil vom da și în instanță operatorul de transport public local și Primăria Suceava.

Ei nu vor să recunoască faptul că în lege este scris altceva. Departamentul lor juridic e incapabil să înțeleagă ce scrie în legea respectivă și pun în aplicare total altceva. Noi vom face în continuare demersuri, vom ieși în public cu postere, vom ieși în public cu declarații. Vom cere și un punct de vedere oficial de la Minister și vom purta și o dezbatere cu ei în viitorul apropiat” a mai declarat Rafael Barac Bologa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ