Share

În urma ședinței de Consiliu Local din data de 30 iunie 2020, un nou proiect de reabilitare și modernizare a fost aprobat.

Proiectul vizează subsolul, parterul, etajul 1 și fațadele Spitalului Clinic ”Dr.C.I. Parhon”

Principalele obiective ale proiectului sunt reprezentate de: asigurarea fluxurilor și a spațiilor funcționale; lucrări de construcții și instalații în conformitate cu activitatea desfășurată în secțiile de transplant și dializă situate la etajul 1, parter și demisol în corpul C2; dotare cu mobilier; reabilitarea exteriorului clădirii; reparații curente a spațiilor administrative din corpul C7.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

Valoarea totală a investiției se estimează la 24.410.951,94 de lei

Prin acest proiect se dorește atât îmbunătățirea condițiilor de lucru a personalului medical cât și renovarea spațiilor de cazare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierul Călin Scripcaru a declarat pe acest subiect:

Luând în considerare importanța Spitalului Parhon, care în momentul de față este singurul centru de urologi, nefrologie și transplant renal la standarde europene din regiunea Moldovei. Deci adresabilitatea pacienților către acest spital este extrem de mare, după cum probabil vă dați seama.

Faptul că în aprilie 2018 a avut loc acel incendiu de care știm cu toții, a dus la afectarea parterului zonelor din corpul C2 fiind scoase din utilizare spații suficient de importante.

Proiectul este foarte bun din punctul meu de vedere pentru că în aceste zone se vor reabilita vestiare pentru personal, arhiva spitalului precum și unele saloane. Cred că este extem de benefic luând în considerare importanța acestui spital pe plan regional.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ