Consiliul Județean se va asocia cu Miroslava în societatea care administrează un parc industrial de pe raza comunei amintite și va prelua de la Holboca un teren pentru realizarea altui parc

Parcul de la Lețcani cu aceeași tematică pare uitat, chiar dacă anul trecut era anunțat un investitor din Turcia.

„Parcul Industrial a devenit un exemplu de succes în zona Moldovei. Dezvoltat pe o suprafață totală de aproximativ 71,2 hectare în zona fabricii Delphi din Brătuleni – Miroslava (parc I, n.r.) și în spatele fabricii Antibiotice (parc II, n.r.), parcul industrial a reușit în mai puțin de trei ani să atragă peste 60 de investitori care vor dezvolta la Miroslava cel mai mare hub industrial din județul Iași”, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința CJ de astăzi. 

Autoritatea locală a decis asocierea cu administrația județeană prin majorarea capitalului societății Miroslava Industrial Parc SRL „în vederea finalizării în regim de urgență a investițiilor necesare în cele două parcuri industriale”.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi împiedica răspândirea COVID -19

Primul parc, cel de lângă Delphi, a devenit industrial în anul 2015, iar în cazul celui de al doilea, din spatele Antibiotice a fost emis în 2019.

Lista investițiilor necesare la parcuri:

  • Parcul I: gospodărire apă pentru stingere incendii, extindere sistem de canalizare, asfaltare a 125 metri de drum, asfaltare a 3.500 metri de drum (drumuri interioare), extindere rețea de alimentare cu energie electrică;
  • Parcul II: deviere rețea electrică, alimentare cu energie electrică, înființare sistem de alimentare cu energie electrică, extindere sistem de canalizare și apă, realizarea a 2.250 metri de drum în incinta parcului.

Suma cu care va participa Consiliul Județean încă nu s-a stabilit.

Citeste si   Intervenție cu ELICOPTERUL în comuna ieșeană CIORTESTI! Bărbat GĂSIT în STOP CARDIORESPIRATOR

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ