Share

Consilierii județeni vor analiza și vota în cadrul întrunirii de astazi, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului de Neuroexcelență de la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Proiectul presupune construirea unui corp de clădire modern și funcțional, cu asigurarea respectării corecte a fluxurilor intraspitalicești, dotat cu un bloc operator cu posibilitatea utilizării de sisteme de imagistică prin rezonanță magnetică (intraoperatorie). Vor fi create spații adecvate pentru recuperarea medicală neuromotorie, precum și pentru radiochirurgia robotică (folosită în tratamentul non-invaziv al tumorilor maligne si benigne).

Viitorul centru va avea o suprafață de 2630 mp, clădirea fiind dispusă pe cinci niveluri. Valoarea totală a investiției este de 72.335.089,00 lei (cu TVA). Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni.

Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” este singurul spital de urgență de neurologie și neurochirurgie din Moldova și este unitatea medicală cu cel mai mare grad de competență în domeniu din regiune.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Realizarea proiectului va asigura o locație optimă din punct de vedere al funcționalității și dotării, propice cercetării medicale avansate, aici existând posibilitatea acordării asistenței medicale de tip intervențional și recuperator pentru toți locuitorii din zona Moldovei.
Viitorul corp de clădire va fi independent din punct de vedere structural, dar va fi legat funcțional de activitățile desfășurate în spital.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ