Share

CONTESTAȚII respinse, inculpații rămân în arest preventiv

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins contestaţiile făcute de avocaţii persoanelor care au contrafăcut alcool medicinal şi au păstrat decizia arestării preventive pentru 30 de zile. 

Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de contestatorii – inculpaţi: – Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis Zaher, şi Ahmmed Fuad, în prezent arestat în Centru de Arest Preventiv din cadrul IPJ Iaşi, împotriva încheierii penale pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Iaşi, încheiere pe care o menţine.

Constată că inculpaţii au fost asistaţi de către apărători aleşi. Obligă pe fiecare contestator la plata a câte 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii. Definitivă“, se menţionează pe site-ul Judecătoriei Iaşi.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Măsura a fost luată după ce în mai multe localităţi din judeţ au fost înregistrate zece decese

Persoanele care au decedat aveau între 45 şi 55 de ani şi erau din comunele Stolniceni PrăjescuDeleniSineştiTodireşti şi Ciurea.

Trei dintre aceste persoane sunt din aceeaşi localitate, Stolniceni Prăjescu, şi au murit în aceeaşi noapte la un interval scurt de timp.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

Potrivit procurorilor, în prima parte a lunii aprilie, doi bărbaţi, de cetăţenie iraniană şi respectiv, irakiană, împreună cu fiul unuia dintre aceştia aucontrafăcut alcool sanitar cu ajutorul altor compuşi decât cei utilizaţi de către producători autorizaţi şi de a-l vinde potenţialilor clienţi, cu scopul de a obţine un folos material injust.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Cei doi bărbați au fost reţinuţi în urma a patru percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ