Share

Primăria Municipiului Iași continuă să ajute persoanele vârstnice aflate în nevoie

Astfel, în perioada 3 – 9 aprilie, Direcția de Asistență Socială (DAS) a identificat 112 persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au susținători și nici altă formă de ajutor. În perioada menționată, angajații municipalității au făcut pentru acestea 13 aprovizionări cu alimente și o livrare de medicamente.

Totodată, prin donațiile Crucii Roșii au fost distribuite 66 de pachete, iar trei persoane au primit, gratuit, hrană caldă prin intermediul cantinei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, acest serviciu fiind furnizat constant încă din 18 aprilie. Alte două persoane vârstnice au primit porții zilnice de hrană caldă, serviciul fiind furnizat, contra cost, prin intermediul Alma Catering, acest serviciu fiind furnizat constant încă din data de 23 aprilie.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD Iași: „Guvernarea social-democrată înseamnă o Românie DEZVOLTATĂ pentru toți românii!”

De asemenea, 298 de persoane vârstnice au fost consiliate telefonic de către cadrele medicale din serviciile de specialitate ale DAS.

IMPORTANT!

Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților.

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

În acest scop există și un număr de telefon care poate fi apelat non stop, în caz de necesitate: 0770.448.993. În același scop, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00, mai sunt disponibile două numere de telefon: 0770.205.740 și 0770.882.824.

Cheltuielile pentru alimente vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar angajații DAS vor acorda sprijin pentru evitarea deplasărilor și a locurilor aglomerate în vederea reducerii riscului de expunere la epidemie.

Citeste si   Depistat conducând un autoturism, FĂRĂ a deține PERMIS DE CONDUCERE și fiind sub INFLUENŢA ALCOOLULUI

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau / și alte produse, DAS va contacta fundații, asociații și companii disponibile să doneze. Companiile sau ONG-urile care vor să se alăture acestui demers sunt rugate să folosească adresa de e-mail dac_iasi@yahoo.com.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ