Cantitatea de 3.200 de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

La data 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Iași au prins în flagrant o femeie și un bărbat care aveau asupra lor, în vederea comercializării, țigarete provenite din contrabandă.

Astfel, polițiștii au depistat în parcarea unui complex comercial, din municipiul Iași, o tânără de 27 de ani care avea asupra sa, în vederea comercializării, țigarete fără timbru de acciză sau cu timbru de acciză al Republicii Moldova.

De asemenea, polițiștii au depistat  pe strada M.Varlaam, din municipiul Iaşi, un bărbat de 59 de ani, din Republica Moldova, care avea asupra sa, în vederea comercializării, țigarete fără timbru de acciză.

Cantitatea de 580 de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ