Venirea lui Adrian NĂSTASE la Iași, a provocat contre la conducerea Municipiului Iași

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” Iași, Asociația Identitate Culturală Contemporană și Pleiada Boutique Hotel, au organizat joi, vernisajul ”Restituiri istorice și artistice” și conferința ”Rolul elitelor în construcția României moderne”.

Evenimentul face parte din proiectul ”Conferințele Fundației Europene Titulescu”. Prin acesta, se dorește oferirea tuturor celor interesați de activitățile Fundației, oportunitatea de a se întâlni cu membrii și experții Fundației, dar și de a participa la dezbateri, conferințe, prelegeri pe teme care preocupa societatea românească.

La dezbatere a fost prezent și Prof. Univ. dr. Adrian NĂSTASE, fostul premier al României.

CHIRICA a privatizat accesul lui NĂSTASE în Muzeul Municipal

Conferinta s-a desfăsurat la Cercul Militar, deși initial trebuia să aibă loc la sediul noului Muzeu Municipal, unde urma să fie vernisată o expoziție cu gravuri și litografii ale Iașului.

Citeste si   Conducerea PSD, contestată! Se cere MAZILIREA lui Marcel Ciolacu

Adrian NĂSTASE,  anunțase intenția de a dona Muzeului nou înființat, mai multe litografii colorate de mână, realizate de J. Rey si tipărite la 1845, la Iasi, de Muller dar și litografii ale Bucovinei, realizate de Oskar Laske.

Din păcate, înainte de eveniment, primarul Iașului a interzis folosirea sălii muzeului și i-a interzis directoare ICHIM chiar și participarea la evenimentul de la Cercul Militar – unde am vernisat și expoziția de grafică.

În aceste condiții, am decis să revin asupra hotărârii de a dona lucrările și voi aștepta, cu răbdare, alegerile locale de anul viitor, cu speranța că ieșenii vor alege un om mai înțelept, demn de înaintași”, a declarat Adrian NĂSTASE.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, răspunde prin intermediul unui comunicat de presă acuzațiilor aduse de fostul președinte al PSD Adrian Năstase

Primarul Municipiului Iași a luat act cu uimire și tristețe de afirmațiile făcute pe blogul personal de fostul președinte al PSD Adrian Năstase cu privire la unele inconveniente suferite în timpul unei vizite la Iași.

Precizăm încă de la început că afirmația potrivit căreia „primarul Iașului a interzis folosirea sălii muzeului (Muzeul Municipal – n.n.) și i-a interzis directoarei Ichim chiar și participarea la evenimentul de la Cercul Militar” este pur și simplu jenantă. Muzeul Municipal nu a primit nicio adresă de la Adrian Năstase ori de la Fundația Titulescu nici privind utilizarea vreunei săli a instituției, nici despre vreo eventuală intenție de a dona o serie de gravuri și litografii. Mai mult, potrivit Codului Administrativ, donațiile trebuie să respecte anumite proceduri legale, prima dintre acestea fiind un act de donație care să cuprindă lista obiectelor și valoarea acestora.

Dincolo de aceasta, subliniem faptul că primarul Municipiului Iași nu se coboară la astfel de gesturi mărunte și nedemne față de un fost demnitar, cu atât mai mult dacă ar fi fost vorba de îmbogățirea patrimoniului cultural al muzeului și al Iașului, în general. Dimpotrivă, primarul Municipiului Iași susține activitatea de îmbogățire a colecțiilor Muzeului Municipal.

”De asemenea, ideea că primarul i-ar fi „interzis” directoarei Aurica Ichim să participe la o conferință este ridicolă și absurdă, edilul încurajând participarea subordonaților la evenimente culturale”

În aceste condiții, considerăm că afirmațiile lui Adrian Năstase sunt bazate pe frustrări și interpretări subiective, lucru regretabil la o persoană cu o solidă pregătire intelectuală.

În fine, cu privire la viziunile și opțiunile politice ale lui Adrian Năstase, e imposibil de știut la care „înaintași” se referă acesta, dar opiniile sale îl privesc în totalitate și nu fac obiectul interesului nici al primarului și credem că nici al ieșenilor, în general. ” se arată în comunicatul de presă emis de Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

Citeste si   Specializat în “privatizările” anilor ’90, Maricel POPA „pierde” finanțările europene! Banii EUROPENI vin la pachet cu controale RIGUROASE
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ