Share

“Indicatorii de performanță” ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nu arată prea bine nici după standardele instituției, cu atât mai puțin după necesitățile bugetului general consolidat – reiese din rapoartele oficiale ale Fiscului

În condițiile în care veniturile bugetare au fost în primele nouă luni din 2019 cu 21 de miliarde mai mici decât cele programate, iar deficitul va depăși cu certitudine țintă de 3% din PIB, ANAF continuă să se lupte cu “gradul de conformare”, lupta împotriva evaziunii fiscale fiind un obiectiv menționat fugitiv în rapoartele instituției.

Gradul de conformare voluntară la plata a scăzut în primul semestru al acestui an la 86%

Deși majoritatea direcțiilor regionale au reușit să facă progrese în acest sens, pașii înapoi de la București, respectiv de la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), au tras în jos scorul general.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Cele mai bune progrese la acest indicator s-au înregistrat la direcția regională de la Iași (care reunește județele din nord-estul României, respectiv Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui), unde gradul de conformare a înregistrat un salt de 1,3 puncte procentuale în ultimul an.

În Capitală, gradul de conformare la plata obligațiilor fiscale a scăzut la 83,3%, de la 84,1% în primul semestru din 2019, iar în cazul marilor contribuabili la 90,6% (de la 91,2%).

Citeste si   Franța ia primele măsuri după decapitarea din Paris. Cine sunt persoanele vizate

Astfel, contribuabilii din regiunea de nord-est s-au dovedit mai buni platnici decât cei din regiuni cu un nivel de trai mai ridicat.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ