Polițiștii de la biroul rutier din Iași, au desfășurat astăzi acțiunea TrucK & Bus, în vederea respectării condițiilor de trafic. Activitățile se desfășoară simultan în toate statele member UE

“Pe parcursul săptămânii 14- 20 octombrie, pe raza județului Iași, polițiștii din cadrul serviciului rutier au acționat, sub coordonarea direcției rutiere a poliției române, pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicate autovehiculele de transport persoane cu mai mult de 8 +1 locuri, în special, dar și autovehiculele de transport mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, a declarat Purtătorul de Cuvânt al IPJ Iași, Beatrice Geanina Romanescu.

Citeste si   Liga Studenților din IAȘI face Apel către Guvern

În perioada 18-20 octombrie, controalele polițiștilor rutieri din cadrul IPJ Iași au în vedere respectarea de către șoferi a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf și documentele obligatorii ale conducătorilor auto și ale vehiculului.

“Polițiștii au în vedere respectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale, utilizarea centurii de siguranță și a dispozitivului de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadei de conducere și de odihnă și nu în ultimul rând, documentele obligatorii atât ale conducătorului auto, cât și ale vehiculului.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE

În situația autovehiculelor de transport mărfuri, polițiștii au în vedere respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor și fixarea lor și în special, respectarea regulilor de circulație cu privire la transportul de mărfuri periculoase”, a declarat Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași Beatrice Geanina Romanescu.

La acțiune au participat și inspectori din cadrul Registrului Auto Roman, care au efectuat inspecții tuturor mașinilor oprite.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ